26 Nisan 2009 Pazar

Taze Bezelye

Annemin bu sıra sık sık yaptığı yemeklerden biri taze bezelye. Hatırladığım kadarıyla daha önceleri sık yapmazdı. Çok leziz bir yemek. Taze bezelyenin şu sıra tam zamanı.

Malzemeler:

Yarım kilo taze bezelye
1 adet kuru soğan
2 büyük domates veya 2 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
4-5 adet ekşi erik (Annem yazın buzluğa koymuş)
1 bardak su

Yapılışı: İnce ince doğradığınız soğanı, rendelediğiniz domateslerle birlikte kavurun. Daha sonra taze fasulye gibi ayıkladığınız bezelyelerinizi, erikleri ve suyu ekleyin. Karıştırıp düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin. Ekşi erikler yemeğe çok güzel bir lezzet veriyor. Haberiniz olsun:) Afiyet olsun, sağlık versin!

Şafak:19!

6 yorum:

  1. oh oh ellerine saglık sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. hayatımda ilk defa bezelyenin kabuğuyla yapıldığını gördüm ...nasıl oluyor acaba ?

    YanıtlaSil
  3. Bezelyeye biterim ben...
    Ellerine sağlık annenin...
    Şafak 19 haaa...
    Süpper canım..Senin için çok seviniyorum
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  4. Sağol Cansu:) Benden de sevgiler...

    Hoşgeldin Kocanı seven kadın:) Çok güzel oluyor. Tavsiye ederim. Taze fasulye gibi.

    Sağol Şebocum! Sorma az kaldı:) Sizin de az kaldı bu arada!!!Sana da iyi haftalar! Öptüm:)

    YanıtlaSil
  5. Anneciğimin ellerine sağlık...
    eminim ki çok leziz olmuştur!

    melike

    YanıtlaSil
  6. Sebla'cığım annenin ellerine sağlık çok güzel görünüyor bezelye. Ben de çok severim zeytinyağlı bezelyeyi,ama erik koymuyordum böyle de güzel olmuştur mutlaka, ben bolca dereotu koyuyorum çok yakışıyor, sizlere afiyet olsun, sevgilerimle öpüyorum canım...

    YanıtlaSil

Yorum bırakmadan geçmeyin:)))