16 Temmuz 2008 Çarşamba

Fırında Kızartma ve Tagliolini

Uzun zamandan sonra yeni tarifler karşınızda!...Eğer kızartmayı çok seviyorsanız ama sağlık açısından yemekten kaçınıyorsanız; fırında kızartma tarifi tam size göre. Ben patates ve patlıcan için uyguladım şimdlik ama birçok sebzeyle yapılabilir.

Malzemeler:
Patates
Patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
Zeytinyağı
Karabiber
Nane-kekik-karabiber-pul biber

Yapılışı: Patatesleri elma dilimi şeklinde, patlıcanları da küçük küçük doğrayın. Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp, iyice harmanlayın. Yağlı kağıt koyduğunuz tepside 200 derecede kızarana kadar yakşalık 30 dak. pişirin. Daha sonra sos için soğanları küçük küçük doğrayıp, yağda kavurup, domates rendesini ekleyin. Domates pişine kadar kavurun. En son sosu patates ve patlıcanların üzerine dökere afiyetle yiyin.
Kuzum İtalya'dan birkaç makarna çeşidi almış. Tagliolini de onlardan biri. Taze ev yapımı makarna. İnternette araştırdım; değişik malzemelerler birçok sos hazırlamak mümkün. Ben bolonez sosu tercih ettim.

Malzemeler:
250 gr tagliolini makarna (spagetti de olabilir)
150 gr kıyma
2 büyük domates rendesi
2-3 kaşık domates püresi
Zeytinyağı
Nane-karabiber-kimyon-kekik-pul biber

Yapılışı: Makarnayı 5-6 dak. haşlamak yeterli olsa da ben 10 dak. haşladım yine. Kıymayı yağda kavurun ve domates rendesini ekleyin. Domates biraz pişince hazır domates püresini ekleyin ve 2-3 dak. daha pişirin. Hazırladığınız sosun üstüne haşlanmış makarnanızı dökün ve karıştırın. En son servis yaparken üstüne rende kaşar ile süsleyin. Afiyet olsun! Sağlık versin!

10 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Seblacığım merhaba canım, kızartma da makarna da nefis olmuş çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık. Aslında fırında kızartma çok sağlıklı ama hiç denemedim, çoğu arkadaşta da gördüm, en kısa zamanda ben de yapmaya çalışacağım. Sizlere afiyet olsun.
Canım cicilerin de çok güzeller, sağlıkla güzel günlerde giy güzelim,öpüyorum ,sevgiler...

GANNE dedi ki...

Seblacım, yazın kızartma çok lezzetli oluyor. Ama insan yemeye korkuyor. Senin fırındaki hafif tarifin ile artık sofralarımızda daha çok yer alabilir. Ellerine sağlık. Ana memleketinden gelmiş makarna da ayrı bir lezzetlidir. Afiyet olsun. Sevgiler...

Betül dedi ki...

ikiside iştah açıcı...ellerine sağlık..Ah bide İtalya ya gidebilseydin değilmi?
olsun canım başka zaman gidersin sende inşallah...
Öptüm şeker...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Mutlaka deneyin Fatma Hanım. Kızlar da çok severler. Tam kızartma gibi olmasa da kızartma tutkunları tarafından test edilip onaylandı:)

Sağol Fadimecim:) Evet, hafif olduğuna emin olabilirsin canım;)

Ah Betülcüm keşke... Ama sağlık olsun! Amin!!!!

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler…

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Görüntü süper, tadı, o bol yağda, cozur cozur kızarmış gibi oluyor mu?:) Makarna da nefis görünüyor. Ellerine sağlık ikisi için de. ayrıca afiyet olsun.:)

Cicilerin çok güzel. Pempe gençlere yakışır. Yani sizlere. Güle güle giy kuzum.:)

gülriz dedi ki...

Ben geldiiiiim. Gmail'den yoruma terfi ettim :)))Fırında kızartmayı en kısa zamanda denemek isterim; fotoğrafı pek güzel görünüyor. Ellerine sağlık...

Kocaman sevgiler, benden sana

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Tabakta lezzetler hoşgeldin:) Teşekkürler!

Sevgili Fikrimin ince gülü tam kızartma gibi olmuyor tabiki ama çok yakın bir tat. Dene, anlarsın;)) Ayrıca sen de gençsin canım;)

Hoşgeldin Gülriz:)) Çok teşekkürler! Benden de sevgiler! Öptüm:))

AsYa dedi ki...

seblacım,şimdi deniyorum bu tarifini..canımız kızartma çekmişti googledan sen çktın karşıma sevindim:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Umarım güzel olmuştur Asyacım:))