10 Temmuz 2008 Perşembe

Romaaa!....

Yıllardır gitmek istediğim yer!...Aşıklar şehri!...Açık hava müzesi!...İşte kuzumun gözünden Roma!...

Dünyanın 7 harikasından biri olan Collessum...Tarihte gladyatörlerin dövüştüğü bir arena olan Collessum aynı zamanda dini kışla, taş ocağı, barınma yeri ve mağaza olarak da kullanılmış.
Fontana di Trevi-Aşk Çeşmesi...Roma'ya gittiğiniz de mutlaka ziyaret etmeniz gereken mekanlardan biri. Havuza sırtınızı dönerek bozuk para atıp, dilek diliyorsunuz.
İspanyol merdivenleri...Piazza Spagna da bulunuyor. Adını İspanyol Büyük Elçiliğinin yer aldığı İspanyol meydanından almış. Etrafında Armani, Bvlgari, Channel gibi dünyaca ünlü markaların mağazaları varmış.
Hep denir ya: "İtalyanlarla birbirimize çok benziyoruz!" diye, gerçekten de öyleymiş. Ayrıca sıcaklarmış. Ne de olsa Akdeniz insanı! Yalnız çoğu İngilizce bilmiyormuş. Ama yine de yardımcı olmaya çalışıyorlarmış.
Pizzalar, makarnalar ve şaraplar çok lezzetliymiş. Pizzanın tadına ben de bakabilme fırsatı buldum diye yazmıştım, süperdi! Kuzum sokakların pek temiz olmadığını da söylüyor. Yerli-yabancı herkes içkilerini içip, şişeleri sokağa atıyorlarmış. Ama tarihlerine çok iyi sahip çıkmışlar.
Bu da Roma hatırası:))) Tarihi bir binanın caddeye bakan penceresinde iç çamaşırları!...

7 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Seblacım resimler harika. Demek sizden önce oğlun gitti . sizde inşallah sonbaharda vize işlemlerinizi halledip gidersiniz canım.
Pizzaları gerçekten lezzetli ama çok ince. Ben kalın pizza seviyorum :)

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Mecburi İstanbul günlerinde Roma fotoğrafları ve yazıların ne güzel geldi. İşlerimi bitirip yine bir an önce yollara düşme isteği uyandırdın bende.
Sevgiler

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Kuzum eşim canım:) İş için gitti. İnşallah dediğin gibi sonbaharda gidebiliriz beraber:)Bu arada ben de kalın pizza severim ama İtalyaların pizzası ince de olsa süper!

Sorma Ayşegül! O istek bende hep var! Yeni yerler, külterler...

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

:)

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım merhabalar canım, resimler harika,bizim de gitmeyi çok istediğimiz yerlerden biri, inşallah bir dahaki sefere eşinle birlikte gitmek nasip olur. Eşinin de emeklerine sağlık bu güzel fotoğraflar için...
Canım güzel bir hafta sonu dileklerimle öpüyorum...
Sevgilerimle...

AsYa dedi ki...

Sende gitseydin keşke..Hatta bende gelseydim:)))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Amin Fatma Hanım! Çok sağolun. Hepimiz için İNŞALLAH diyorum! Öpüyorum sizi ve kızları!

Keşke Asyacım...Kısmet işte! Sana da kocaman bir İNŞALLAH! Seni ve Efemi kocaman öptüm:))