22 Ocak 2009 Perşembe

Buz Pateni

Çocukluğumdan beri hep zevkle izlediğim, 1 kere piste çıkma cesareti gösterdiğim ama korkudan tutanmaktan öteye geçemediğim spor...Yıllardır buz pateni sporcularını imrenerek izlerim. Kış geldi mi buz pateni yarışmaları da başlar. 2009 Avrupa Şampiyonası bugünlerde Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılıyor. Henüz denk gelip, izleyemedim ama bugün 18.45 de Erkekler Serbest Programını izleyeceğim. Cuma ve Cumartesi de programlar devam edecek. Pazar da gösteriler var. Ben en çok bayanlar ve erkekleri izlemekten keyif alıyorum. Yarışmalar çok çekişmeli geçiyor. Önceki yıllar daha da güzeldi.

Örneğin; Michelle Kwan vardı. A.B.D. adına yarışan çok iyi bir sporcuydu. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında 1. lik dahil birçok derecesi var. Yıllarca üst üste A.B.D. şampiyonu olmuş bir yıldız.

En büyük rakiplerinden biri de Irina Slutskaya'ydı. Benim bu spor dalındaki favorim. Çok ama çok başarılı bir isim. Hiç unutmuyorum üniversiteye hazırlandığım yıllarda o daha yeni yeni tanınıyordu. O zaman uzun saçlı, kırmızı yanaklı bir kızdı. Irina Slustkaya 2 kez Dünya ve tam 7 kez Avrupa Şampiyonu oldu. Onu en son 2006 Torino Kış Olimpiyatları'nda izleyebildik. Bu yarışmadan 3. lükle ayrıldı.

2007 yılında hamile olduğunu öğrendik. Her sene bir umutla yarışmalara katılacak sporcuların içinde adını arıyorum ama bu sene de yok Irina...Bence gelmiş geçmiş en başarılı artistik buz patencilerinden biri. İnşallah geri döner! Please come back Irina!!!



Sayısız Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu olan Evgeni Plushenko...Erkeklerde en başarılı isimlerden biri. En son 2006 Torino Olimpiyatlarında 1. oldu. Şimdi bu sporcuların yerlerini yenileri alıyor ama izleri asla silinmeyecek.

Türkiye de buz pateni alanında Tuğba Karademir sayesinde adını duyurmaya başladı. 1985 doğumlu olan Tuğba Karademir 2008 Avrupa Şampiyonası'nda 11. oldu. Ben Tuğba'nın daha da başarılı olacağına inanıyorum. Bize uluslarası yarışmalarda Türkiye'yi izleme şansı verdiğin için çok teşekkürler. Yarın kalbimiz seninle! İyi şanslar!...

Fotoğraflar:

1-myhero.com

2,3 ve 5-buzpateni.com

4-ccnsi.com

7 yorum:

Tanya's dedi ki...

Daha dün geldi aklım..eskiden yapışıp seyrederdik diye..Ahanda yazmışsın.

Tugba'ya bol şans o zaman..

Flame dedi ki...

Bende kendim yapamadım oğlum yapsın diyorum ama onda henüz heves yok :)Bakalım neler olacak!

Adsız dedi ki...

benimde çoçukluğumda evin vazgeçilmeziydi ( almanyadayken) :)
Dün kardeşimlere yemeğe gittik , yaprak dökümü reklam arasında benim erkek kardeş TRT ' de idi sanırım hep orayı açtı...

Adsız dedi ki...

evet tuğba kalbimiz seninle..

Adsız dedi ki...

sobelendin..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Aynen öyle Tanyacım:)

Erken yaşta başlatmak gerekiyormuş Alevcim! Çoğu sporcu 4-5 yaşlarında başlıyorlarmış.

Sanırım herkesin ortak noktalarından buz pateni:)) Sobeni cevaplıyorum hemen:))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Turkiye'ye basarilar :)) ben kucukken orda kayanlarin elbiselerine bayilirdim ve saatlerce ekran basindan kalkamazdim :))

Mutlu hafta sonlariii :))