6 Mayıs 2009 Çarşamba

Tatil sorunsalı

Maddi ve manevi kriz yaşadığımız bu günlerde tatilden bahsetmek ne kadar doğru bilmiyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Kuzum döndükten sonra bu ay içinde tatile çıkmayı düşünüyoruz ama hala karar veremedik. Kuzum 5 yıldızlı herşey dahil sisteminde bir otel istiyor. Ben kararsızım çünkü geçen sene gittiğim otelde zehirlenmiştim ve 3 günüm boşa gitmişti. O yüzden "herşey dahil" sistemiyle ilgili tereddütlerim var. Genelde oteller ne kadar iyi de olsa yemekler pek güzel olmuyor. Bu arada 5 yıldızlı otellerin günlük fiyatları erken rezervasyona rağmen yüksek bence. Tatile yükle para vermek ne kadar doğru? Tartışılır...Bir de "herşey dahil" sisteminde otele bağımlı olmak da bir dezavantaj bence. Özgür olamıyorsunuz, etrafı gezme şansınız olmuyor. Oteller dışında alternatif olarak Datça-Marmaris var aklımda. Bir pansiyonda kalıp, istediğimiz yerde yemek yemek, özgürce gezmek...Çıralı'yı düşünmüyoruz bu sene. Hem her sene gidiyoruz zaten hem de kalabalık olmayınca akşamları sıkılabiliriz diye düşünüyorum. Kaş'a geçen sene gitmiştik. Gitmediğimiz bir yere gitmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Aslında Alaçatı da var aklımda ama Mayıs'ta soğuk olur sanırım oralar. Otel, pansiyon vb... her türlü tatil önelerilerinizle ilgili yorumlarınızı bekliyorum....

17 yorum:

admin dedi ki...

datça harikadır!

hem havası çok güzel hem de gezilecek çok yer var, knidos, palamütbükü, mesudiye, hayıtbükü, v.b.

gittiğinizde Cafe INN'de kahvaltı etmeyi ve ÖZLÜ BAL'dan kekik balı almayı ve benden selam söylemeyi unutmayın ;)

tek dezevantajı, bu mevsimde denizi soğuk olabilir!

iyi eğlenceler ;)

zuzuların annesi dedi ki...

Seblacım mekan belirtemiyorum havaların ve deniz suyu sıcaklığı bakımından ama benden sana tavsiye çocuğunuz olmadan önce bol bol gezin.O yüzden pansiyon fikri çok güzel...2 gün bir yerde 3 gün bir yerde keyfinize göre kalırsınız ohh...Çocuk olunca mecbur tıkılıyor insan tatil köylerine...Neyse sana şimdiden iyi tatiller canım...

Haydins dedi ki...

Alacati-Cesme guzel ama dedigin gibi Mayis henuz mevsimi olmuyor..Bodruma gidin sakindir her yer guzel olur..Bizim komsular gitti sezon acilmis :)

Hersey dahil sistemden bende hic hoslanmiyorum ama esin askerde yorulmustur belki donunce gezmek degil sadece dinlenmek istiyorsa en iyisi hersey dahil sistem ye-ic-yat :)

Simdiden iyi tatiller dilerim :)

Asortik Krep dedi ki...

Ölüdenizde kışın bile denize girilebilir :))
Ayrıntı için :
asortikkrep1@gmail.com

SMİLENA dedi ki...

efede zehirlendi geçen yaz.hemde öyle böyle değil .tam bir hafta hastanede yattı.yani paramızla rezil olduk.beni geriyor artık herşey dahil yerler.aslında hep aynı şeyler,aynı animasyon programları,aynı yemekler ,aynı eğlence.bence pansiyonu tercih edin.kafanıza göre takılırsınız.ne de olsa çoluk çocuk yok .tadını çıkartın...
az kaldı kuzunun dönmesini.hadi bakalım hayırlısı...

sessiz balik dedi ki...

canım benim bak işte sonunda kavuşma vakti geldi çattı.sen diyeceksin ki bir de bana sor o arada geçen zamanı... neyse şimdi vakit kavuşma ve gezme planları vakti.
asortik krep demiş ya iyi demiş bence de:
fethiye ölüdenizde bir gece kaldık ama bayıldık biz.hem bence o yakınlarda bir kaç saatlik mesafelerle çok yer var görülecek; ölüdeniz dalyan marmaris ... bir yere bağlı kalmaz gönlünüzce gezersiniz.
ayrıca bir başka önerim de kesinlikle kazdağları.denize alternatif doğa :))

AsYa dedi ki...

bende sevmiyorum herşey dahilleri..
küçük yerleri seviyorum,küçük yerlerdeki küçük otel yada pansiyonları..
ben olsam denize değil ama şöyle dağlara çıkardım bu mevsimde tam yeşillik zamanı

Bu arada yukarda bi arkadaş yazmış..çocuğunuz olmadan rahat rahat gezin diye:)) aynen katılıyorum kendisine..

sihirlirloklava dedi ki...

ben de otele sıkışıp kalmak yerine küçük yerlerde birer ikişer gün kalıp değişik yerler görmeyi daha çok seviyorum.neresi olursa olsun bol keyifler diliyorum size...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Iraz tahmin edebiliyorum:) Denizin soğuk olması kötü işte. Kuzum illa deniz istiyor. Çok teşekkür ederim! Datça'ya gittiğimizde daha detaylı tiyorlar isteyeceğim senden:)Sağol canım!

Bunları ben de düşünüyorum Banucum ama kuzum da yorulmak istemiyormuş, otel istiyor. Teşekkürler canıM!

Aynen öyle düşünüyor Serpilcim:) Bodrum'a geçen sene Haziran'da gittik. Su çok soğuktu. O yüzden uygun değil. Teşekkürler!

Mail attım Asortik:)

Evet Semracım çok az kaldı:) Haklısın sen de...

Sorma Özlemcim geçti hakikaten çok şükür:) Bakalım artık neresi olucak. Bana kalsa zaten Kaz Dağları'na gderdim:)

Haklısın Asyacım doğanın tam zamanı sıcaklar bunaltmadan ama gel gör ki kuzum deniz-güneş istiyor:)Çocukla ilgili de iyice gözüm korktu:))))

Çok teşekkürler Sihirli oklava:) Çok haklısın!

beyaz mendil dedi ki...

Alanya'nın denizi çok sıcak oluyor,tavsiye ederim.Sevgilerimle

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım biz de pansiyonu tercih edip bol bol gezmeyi tercih edenlerdeniz. Tabii önemli olan bu geziden ikizin de zevk alması. En iyi kararı verceğinizden eminim, eğer deniz düşünmeseydiniz, en güzel Karadeniz gezisi önerirdim size, baharda harika olur buralar ya da sıcaklar bastırmadan bir güneydoğu gezisi.
Canım eşin sağlıkla dönsün, inşallah gönlünüze göre güzel bir gezi yaparsınız, sevgilerimle öpüyorum güzelim...

kakaolusevgi dedi ki...

Vallahi biz de bakmaya başlasık tatillere,biz de kuzun gibi düşünenlerdeniz .tatil bizim için tam ye,iç,yat,hiç gezme :)))
Bodrum'a baktık.Geçen gün baktığımız otel fiyatlarına dikkat etmemişiz,bugünün fiyatlarıymış,temmuzda gidelim istşyoruz,temmuz fiyatlarını bir gördük,şok :))
Bakalım yapacağız inşaallah ama tabi bizde bir de Mert sorunu var.
Siz Bodrum'u düşünür müsünüz?

Adsız dedi ki...

Kuzunla birlikte olduktan sonra nerede olduğunun inan bir önemi yok bence!

Güzel bir tatil olur inş.ikiniz için de...

Güzel başlangıçlara, yeniliklere vesile olan bir tatil geçirmeniz dileyi ile...

Melike:)

TuBiKKo dedi ki...

tatil konusunda da hem fikiriz seninle anlaşıldı :)) benim arzum bu sene Cunda'ya gitmek tatil için çok merak ediyorum orayı :) ayrıca tabi ki bir pansiyonda kalınacak istenilen saatte istenilen yerde yemek yenilecek ve her yer adım adım karış karış keşfedilecek :)) benim tatilden anladığım bu 5 yıldızlı otele gidip de dünya para bayılmak bana çok anlamsız geliyor zaten bütün kış bir yerde tıkılıp kalmıyor muyuz şeker :))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Teşekkürler Beyaz mendil. Sanırım Antalya tarafına gideceğiz.

Çok sağolun Fatma Hanım! Sanırım bir otele gidip bol yiyip, denize girip dinleneceğiz:) Bu seferlik öyle olacak:)Ben de sevgiler, selamlar...

Çok güldüm canım Kakaolum ya:))) Bodrum'a geçen sene gitmiştik. İşte orada bir otelde zehirlendim ben yemekten. Bu mevsimde en sıcak Antalya olduğu için o tarafa gideceğiz sanırım. Fiyatlar uçmuş durumda. Bir an evvel ayarlayın bence;) Mert'i öptüm:)

Amin Melike'm! Çok haklısın!

Tubikkocum kesinlikle Cunda'ya gidin! Harika bir yer! Ben bayıldım:) Bol bol gezersiniz de denize de girersiniz:))

Ful yaprakları dedi ki...

pansiyon ya da apart
yemek saati yok dert yok ancak ev işine devam o da ucuzluğun çaresi dicem ama artık apartlar da pahalı:(

Adsız dedi ki...

bence 5 yıldızlı otel falan anlamsız. gittiğin şehrin tadını, havasını, dokusunu alacaksın, dolaşacaksın, hiç kimseye bağımlı olmayacaksın. Datçayı öneririm ama çok rüzgarlıdır mayısta, biraz üşüyebilirsiniz. Kıbrıs iyi bir seçenek olabilir. Assos hatta bilenler bilir Sokakağız, Bektaş köyü derim ama Ege'nin mevsimi olmaz pek Mayıs. Kıbrıs çok sıcak şu anda ya da yine akdeniz yapabilirsiniz :)