15 Ekim 2012 Pazartesi

5 aylık Rüzgar


Ayın 7'sinde 5. ayımızı doldurduk. Bildiğiniz adam olduk artık. Rüzgar'a şu cümleyi kurarken buluyorum sık sık kendimi: "Sen daha 5 aydır dünyadasın!" Ana kucağından inme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Artık yandan kafasını yere değdirmek suretiyle inmeye çalışıyor. Bir de oturmak istiyoruz hep. Tam dengeyi sağlayamıyor ama yine de illa ki oturacak. Dr.lara kalsa zamanı değil oturmasın diyorlar ama çocuk oturmak istiyor işte. Gel de oturtma kıyamet kopuyor:) Emeklemeye gelince tembel bizimkisi. Arada yüzükoyun koyuyorum çalışmalar yapsın diye ama çabuk sıkılıyor. Dayısı p.oposunun üstünde yürüme çalışmalarına başlamış, bizimkisi de öyle yapacak galiba. Dişlerimiz çok kaşınıyor. Beyazlaşmış gibi görünüyor. Bakalım yakında çıkacak sanırım. Gece uykularımız da bozuldu. 2 saatte 1 kalkıyoruz artık. Umarım geçiçi birşeydir.  Gezmeyi çok seviyor bir de bizim kuzu. Babasıyla yürüyüşe çıkıyorlar. Babası evdeyken daha huzurlu Rüzgar. Hatta bugün misafirlerin yanında gıkı çıkmadı. Başbaşayken o kadar sessiz olmuyor. Sanırım kalabalık seviyor:)

Bu arada kusmalarımız azaldı çok şükür.Daha önce bahsettiğim kakadaki kan durumuyla ilgili bir çocuk gastroenterologuna gittik. Dr. iki ilaç verdi. Her emzirmeden önce veriyorum. Kakada kana gelince 2 haftadır diyet yapıyorum: Tüm süt ürünleri, kuruyemiş, soya, susam, dana eti yasak. Diyetin bir faydası olmadı. Kan devam ediyor. Kakadan bir test yaptıracağız. Onun sonucuna göre; dr. 1 hafta anne sütünü kesip sadece mama verecek. Eğer sadece mamayla kan kesilirse bileceğiz ki anne sütündeki birşey buna sebep oluyor. Dr. son çare kolonoskopi de dedi. Allah kimseye çaresiz dert vermesin ama bu durum geçmedikçe daha da can sıkıcı olmaya başladı. İnşallah artık alerjidir de mamayla çözeriz diye umuyorum. Herkese iyi haftalar ve sağlıklı günler dileriz:)

6 yorum:

Flame dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım.
Çocukların hasta olmasına dayanamıyorum hiç :((
İnşallah alerjik bir durumdur...

Uyku mevzuu dişlerle ilgili olabilir. Kalabalık sevmesi büyük bir artı bence..

Kolay gelsin taze anne!

annesiningülü dedi ki...

canım çok yorucu da olsa sağlık olsun da gerisi boş. umarım geçer biter şu kan olayı

ayak izleri-sevgi dedi ki...

canım ya.. çok çok geçmiş olsun.. inşallah kolonoskopiye gerek kalmaz..

Adsız dedi ki...

Doktorumuz 5. Aydan sonra uyku duzeni değişeceğini söylemişti. Aynen 2 saate 1 uyanma sekline döneceğini söyledi. Fizyolojikmis. Henüz 3 aylik bebeğimiz su an geceleri kesı tiniz 4 saatlik uykusu var. Bazen5.ay gelmesin diyorum.

LeyLa

GeCe dedi ki...

gecmis olsun insallah kisa zamanda sorunun adi konur ondan sonra da kolayca tedavi edilebilir insallah. gece uyanmalari acikmasindan olabilir gibi geliyor bana, artik anne sutundeki kalori o kadar uzun dayanmiyor ve kisa sure sonra acikiyorlar, ek gidaya gecince duzelecektir

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Alevcim çok sağol:) Dişler gelmek üzere sanırım:) Öpüyoruz;)

Çok haklısın sağlıklı olsunlar olalım gerisi boş!

Merhaba Sevgi:) İnşallah! Çok sağol!

Leyla merhaba:) Paylaştığın bilgi için çok teşekkürler:)

Ohh Gececim bunları okumak içimi rahatlattı. Çok sağol!:)