9 Ekim 2007 Salı

Haftasonundan iki tarif:)

Kaç gündür ne tarif koyacağım diye düşünürken imdadıma Güldoş yetişti. Cumartesi günü onlardaydık. Kuzum ve Hakan beraber işe gittiler. Güldoşla ben de evi toparlayıp, birşeyler pişirelim dedik. Güldoş mozaik pasta yaptı. Ben de kıtır kurabiye. Güldoş benim blogumun sıkı takipçilerinden. Kendisi çok güzel yemekler yapar. Sen de bir blog sahibi ol diyorum ama istemiyor:) Gelelim tariflerimize:

MOZAİK PASTA


Malzemeler:

1 adet sütlü, 2 adet bitter kare çikolata
1 paketten biraz fazla petitbeurre bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
Yarım çorba kaşığı nesquik
1 paket çiğ krema (tercihen Tikveşli)
1 yumurta sarısı
25 gr. tereyağ

Yapılışı: Bisküvileri dörte bölerek kırın. Sos tenceresinde çikolata, krema, kakao ve nesquiği eritin. Malzemeler eridikten sonra ocağı kapatın ve tereyağını ekleyin. Harç soğuduktan sonra yumurta sarısını ekleyin. Sonra bisküvilerin üzerine dökün.Dikdörtgen şeklindeki,yağlı kağıt konulmuş pasta kalıbında 3-4 saat buzlukta bekletin ve soğuk servis yapın. Biz yanına kaymaklı dondurma tercih ettik. Afiyet olsun!


KITIR KURABİYE


Malzemeler:

1 yumurta
100 gr. margarin ve tereyağ karışımı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un

Yapılışı: Margarin ve pudra şekerini iyice ezin. Üzerine yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun. İki farklı renkte hamurunuz olacak. Sonra ikisi birbirine karıştırın ama fazla yoğurmanıza gerek yok. Top haline getirerek tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dak. pişirin.Bu tariften 20 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.

Bu güzel tarifler için Güldoşuma çok teşekkürler. Kendisi fotoğraf çekerken sunumda da çok özendi. Sağol canım! Kocaman öpüyorum seni buradan:))

9 yorum:

anemon dedi ki...

ellrinize sağlık canım mozaik pasta yapömayalı okadar cok olduki benim tocada cok sever dur temizliğimi bitirip hemen yapıcam

Adsız dedi ki...

canım benım ben teşekkür ederim :)öpüyorum seni

Sebnem'den dedi ki...

sana geldiğimde bana mozaik yapar mısın?bayılırımda...

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Hımmm süper gözüküyor valla ellerine sağlık:)

Yasemin dedi ki...

mozaik pasta her zaman her yerde favorim. hem pratik hem lezzetli. bravo kizlar :) iyi isler basarmissiniz eferim size :P ellerinize saglik canim! seninde arkadasininda.. soyle ona hemen blog gormek istiyoruz ondan.. yeni bir nefes yeni tarifler demek :)

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzur dolu bir bayram diliyorum....
Selam ve sevgiler....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Sağol Halecim:) Çocukluğumuzun pastası, ben de çok seviyorum:))

Ben teşekkür ederim esas:)

Şebocum, bayramdan sonra söz;)

Sağol Zarifecim:)

Değil mi Yasemin? Çok teşekkürler:)

Oya çok teşekkürler! Size de iyi bayramlar!

GANNE dedi ki...

Seblacığım, uzun süredir ses veremedim. Kusura bakma. Yoğunluk vardı çok. Bir de fırınım arızalandı. :( Bayram öncesi ses vereyim dedim. Şimdiden bayramınız mubarek olsun. Opuyorum canım.:)

Adsız dedi ki...

Canım Sebla, ellerine sağlık bu iki tarifte birbirinden nefis...

Fotoğraflarda öyle...

Sıcacık sevgiler...