31 Ekim 2007 Çarşamba
KARNABAHAR KIZARTMASI
Geçen hafta pazardan karnabar aldım. Hemen eve gidip kendime güzel bir yemek hazırladım. Karnabarın yemeğini herkes bilir ama kızartması bir başka. Çok fazla kızartma yeme taraftarı olmamama rağmen karnabaharın kızartmasına bayılıyorum. Tatmayanlara şiddetle tavsiye edilir.
Malzemeler:
İstenildiği kadar karnabahar
Un
Yumurta
Yoğurt
Sarımsak
Yapılışı: Karnabar kaynar suda çok dağılmadan haşlanır. Haşlanan karnabar yumurta ve un karışımına bulanıp kızartılır. Üstüne sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
20 yorum:
seblacım eline sağlık ve afiyet olsun
annem ,un yumurta ve yoğurtla yapılmış o sosa buladığı karnabaharı fırına sürüyor
kızartma tadına yakın bir tad elde ediyor ama daha hafif
bak şimdi çok canım çekti
bu haftasonu yapmalı bişeyler :)
ıhhmmm afiyet olsun :) ben karnıbaharın salatasına da bayılırım. bol limonlu ve maydanozlu.
Ellerine sağlık Seblacım karnıbaharın çok yararlı olduğunu duymuştum.Yeni tarif hemen haftasonu denenecek. Sevgiler..
hem faydalı hem leziz canım çekti dur yarın yapayım sağol canım
Ben buna bayılırıııımm!hele uzerine bol limoooonn.. ay agzim sulandi!
Çok lezzetli görünüyor tatlım ya,ellerine sağlık,beşamel soslu fırında karnıbahar yapıyorum ben de.
O da çok lezettli oluyor.
ama olmaz ki ...böyle de resim konmaz ki...yanında mendil olması lazım ki .......anladın sen onu:)))manuş
Ay ay ay,karnabaharların çok güzel görünüyor tatlım! Canım istedi, bir tane ikram eder misin? Ellerine sağlık!Sevgiyle Kal!
Bende çok severim karnıbaharı fırın olayını öğrenmem iyi oldu daha da yağsız ve sağlıklı olur.
Onu da denemek lazım Sessiz balık:) Çok teşekkürler!
Evet salatası da süper olur Quentis:)
Sağol Emelcim:) Mutlaka denemelisin! Kızartma ama çok güzel;)
Edacım çok teşekkürler:) Afiyet olsun!
Burcucum seni yorumunu görmek çok güzel:) Afiyet olsun:) Poyrazı kocamaan öptüm:)
Ben fırında denemedim hiç Kakaolusevgicim. Ama annem yapardı. Her hali güzel! Çok teşekkürler:)
Manushum sen çok seversin:) Gel de yapayım yani ne diyeyim;)
Burçakcım gel yapayım hemen sana;) Çok teşekkürler:)Bu arada bens eni okuyorum, okumaz mıyım:) Ama tembellikten birçok arkadaşı eklemeyi unutuyorum:)
Ay ay ay çoooook şımarttın beni tatlı kız! Davetin için çok teşekkürler!
Beni kişi listene de eklemişsin!
Yazdıkarını ben de çok beğendim! içinden geldiği gibi yazıyorsun, çok samimisin, duyarlısın! Bir de aslında çok neşelisin! Edindiğim izlenimler bunlar! Sevgiyle Kal!
Burçiş (mutlulukmutfaktagizlidir)
hmmmmm..zaten karnabahar'ın en iyi salatası ve kızartması olur..ellerine sağlık canım benim...
Canım bugün pazardan aldım yaptım ömi nerden aklına geldi dedi.
Kirpikteki gözyaşından gördüm de dedim "Ne kirpiği ne gözyaşı" dedi ee haliyle ne anlasın değil mi :)
Bloğunun kulağını çınlattık bu vesile ile çok güldük hatta.
Sonrada pasta yaptım uzun zamandır kek falan yapıyordum ne dese beğenirsin bunu da
"alnında ki terden mi gördün?" dedi.
Kuzum nasıl güldük sana anlatamam :) Akşamımız sayende güzel geçti.
Bir karnıbahar tarifin nelere kadir :)
Seblacım merhaba, karnabahar kızartman çok güzel görünüyor, bizde her çeşidini ailecek çok severiz.Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun canım... Kızlar da selamlarını söylüyorlar, öptüm canım, sevgilerimle...
Ellerine sağlık nasılda güzel anlatmışsın:)
karnıbaharın her türlüsünü saverim ellrine sağlık çok güzel görünüyor
kokusunu bile aldım burdan
Burçak bunlar ne kadar güzel sözler:) Gerçekten utandırdın beni:) Çok teşekkür ederim:) Öptüm:)
Şebocum çok sağol:) Yemeğini de çok severim ben. Nasıl olursa olsun yerim yani:)Kocaman öptüm seni:)
Eda ekranın başında nasıl güldüm anlatamam:)) Çok alemsin:) "Alnındaki ter" demek:)) Bu arada belki bilmiyorsundur, kirpikteki gözyaşı benim ismimin anlamı;) Afiyet, bal şeker olsun:) Öptüm canım:))
Fatma Hanım çok teşekkürler:) Kızlara İstanbul'dan koacaman öpücükler:)
Zarifecim çok teşekkürler:) Beğenmene sevindim:) Öptüm:)
Halecim, ben de bayılıyorum kokusuna ama kuzum hiç sevmiyor:( Karnabar sevilmez mi yaaa....Öptüm:)
Ellerine saglik seblacim.. son derece nefis olmus.. sarimsakli yogurtta cok yakismis..
merhaba Sebla,
Karnıbaharın kızartmasını bende pek severim.. Sarımsaklı yoğurtla özellikle. Ellerine sağlık. üstte bahsettiğin stresleri birebir yaşarım. Fotoğraf çektirmekten nefret ederim (özellikle vesikalık), devlet dairesiyle ilgili hiçbişi yapmak istemem. Öyleki 2 yıl boyunca kayıp nüfus cüzdanımın yenisini çıkartmadım :))
Ama yurtdışı deyince anında gözlerim açılır tüm işleri şipşak yaparım :)) Umarım sende Kasım ayını güzelce atlatırsın.
sevgiler...
Çok teşekkürler Calimero:)Afiyet olsun:) Öptüm:)
Zerrincim merhaba:) Çok sağol:) Sende de bendensin:) İnşallah hayırlısıyla geçer Kasım:) Öptüm canım:)
Yorum Gönder