10 Haziran 2008 Salı

Başlıksız olsun!...

Ağzımda birkaç ayda bir çıkan yaradan mevcut yine. Aslında 1 aydır çıkmamıştı. Tam dilimin kenarında, çok fena:(((( Birkaç doktora gittim bu konu ile ilgili. Genelde kansızlık, vitamin eksikliği dediler. Kan değerlerim yükselince azalmıştı. 2-3 aydır yine başladı. Sanırım kan değerlerim düştü yine, kontrole gitmem gerekiyor. Halsizlik de arttı yine.

İşlerim yoğunlaştı. Ama çok şikayetçi değilim, işimin operasyon kısmını da öğreniyorum.

Bu cumartesi tatile çıkıyoruz. Geçen sene tam olarak bir tatil yapamadığım için bu tatile çok ihtiyacım var. Tatilde de spora devam edeceğiz umarım. Otelde spor salonu var. Aslında her sabah kalkıp, kahvaltıdan önce spor yapsak çok iyi olur. Ama uykuya yenik düşebiliriz:)

Evde değişiklikler yapmak istiyorum. Ama öyle köklü değişiklikler değil. Ufak ama fonksiyonel ayrıntılarla evin çehresini belki biraz değiştirebilirim. Artık döndükten sonra...

Bir türlü okuyamadığım kitaplarım da benim olacak tatilde. Eskisi gibi kitap okuyamıyorum, en güzel fırsat şezlongda geçen zaman olacak sanırım.

Geçen cumartesi misafirlerim vardı. İki yeni tarif denedim: Rus salatası ve Miföy çubuk. Ancak fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum. Rus salatam süper oldu, bayıldım:)

Şimdi beni çamaşırlar, ütüler, hazırlanması gereken valizler bekler. Hepinize kolaylıklar!...

6 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

SEBLACIĞIM..
İYİ TATİLLER SANA..BENİM İÇİNDE İKİ KULAÇ ATSAN FENA OLMAZ HANİ.
BİR DE PAZAR GÜNÜ KANAL KURCALARKEN ENDER SARAC'IN PROGRAMINA DENK GELDİM..
AGIZDA ÇIKAN YARALAR İÇİN KARADUT KURUSU ÖNERİYOR..
YARANIN OLDUĞU YERE KOYUYORSUN PASTİL GİBİ EMİYORSUN.
BİR DENE DERİM...
BİR DE GEÇEN GÜN YABAN MERSİNİ KURUSU YEDİM..HARİKAYDI MUTLAKA AL VE YE...ÇEREZ VE TATLI NİYETİNE..
SANA BOL SPORLU,KİTAP OKUMALI,DİNLENMELİ,YÜZMELİ,EĞLENMELİ BİR TATİL DİLİYORUM..
KUZUNLA BERABER TABİİİ..:))

Betül dedi ki...

Seblacım şimdiden iyi tatiller...Güneş,kumsal,şezlong,deniz,havuz,mayo,bol yemek,dinlenmek...Aklıma gelenler bunlar şimdilik:)

Emre dedi ki...

Senin ağzında çıkan yaralar sanırsam aft çünkü bende aynı dertten muzdaribim benim genelde stresle alakalı çıkıyor ve çok can yakan bişi, ne konuşmak ne yemek yemek hepsi işkence gibi valla, ayyyyy sendemi tatile gidiyon yaaaaa bende istiyorum ama malesef kocamın işleri yüzünden seneye kaldı, ütü çamaşır valiz keyifli hazırlıklar ne güzel ammmmaaaaa bunun dönüşüde var (az kötü gördüm kendimi, valla sırf kıskançlığımdan ve hasetliğimden), hade ii tatiller sana.

Mutluveumutlu dedi ki...

İyi tatiller canım. İnşallah çok güzel geçer. Hayırlı yolculuklar.

Bu arada siz nereye gidiyorsunuz, Biz cuma akşamı çıkacağız yola Bodrum için. Karşılaşırız belki diyecektim :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şebocum çok tatlısın:)Önerilerin için çok teşekkür ederim! Darısı senin başına! Çok sağol canım!

Sağol Betülcüm:) Darısı senin de başına:)

Emrecim yıllardır var bu yaralar:(( Sebebini tam bulamadılar. Aft diyorlar. Kansızlık, bünyesel, stres herşey olabilirmiş sebebi. Dediğin gibi konuşmak ve yemek yemek işkenccceeeee:((( Darısı senin de başına Emrecim tatil için;)))

Mutlucum belki karşılaşırız dediğin gibi:)))

Sinem dedi ki...

O aftlardan sürekli bende de çıkar. Şuanda alt iç dudağımda ve dilimin altında olmak üzere kocamaann 2 tane var. Çenemi sökmek istiyorum. Bu yaralarla ilgili çok kapsamlı araştırma yaptım senelerdir. Konuşurken ya da yemek yerken ağzımızı açtığımızda pek çok bakteriyi ve mikrobu da içeriye alıyoruz. Yani ağzımızın içi bakteri dolu bir şekilde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Ama vücut direncinin düştüğü anlarda(adet dönemi vs.) bu bakteriler ağız içinde buldukları zayıf noktada çoğalarak yaraya dönüşmekte. Bu yaranın giriş-gelişme ve sonuç evresi toplamda 10 gün yaklaşık. Bu yarayı iyileştirecek bir ilaç henüz piyasada yok. Protefix-pyraldin gibi ilaçlarla üzerini örtüp tükürük ve yiyecek-içeceklerin teması engellenip acı azaltılabiliyor sadece. Bir de karadutun çok iyi geldiği söylenmekte ama kesin bir kanıt yok. :) Şimdilik bilgilerim bu kadar. :) Sağlıklı günler dilerim :) Doktor gibi hissettim kendimi. Ahhhhhhhh ağzııııımmmm. Çok acıyoooooo.. :)