25 Haziran 2008 Çarşamba

TATİL!...

Bir tatil daha bitti! Hani her tatil dönüşü insan stres olur ya işe dönüyorum diye. Ben de bu sefer hiç öyle olmadı! Hatta tam tersi işimi ve evimi özledim! Özellikle evimi:) Ama tatil sayesinde iyice dinlendim, uyudum, rahat rahat kitap okudum, öylesine yatmanın keyfini çıkardım. Ama 3 günüm hastalıkla geçti. Neden bilmem inanılmaz bir mide bulantısı ve ishal! Hastalığı saymazsak güzeldi. Tatildi işte!
İlk günler Bodrum'daydık. Otel balkonumuzdan manzaralar...
Bu kareler de yine otelden. Bir akşam Bodrum'un merkezine gittik. Bodrum çok tenhaydı. Barlar sokağının herzamanki kalabalığı hiç yoktu. Barlar bomboştu. Barların çoğu da restaurant ve mağaza olmuş. Bodrum'un bu durumuna çok şaşırdık. Sanırım bu biraz da otellerin Herşey Dahil konaklama sisteminden kaynaklıyor. Bodrum'da biz de bu şekilde kaldık. Herşey dahil sistemi tamamen yeme-içme üstüne kurulmuş ve otelden bağımsız hareket etmenizi engelleyen bir sistem. Ben bu tarz otellerden çok hoşlanmıyorum ama bu seferlik böyle olsun dedik. Ama bir daha uzun bir süre gitmeyeceğiz sanırım. Oda-kahvaltı konaklamayı tercih ettiğinizde özgür oluyorsunuz. İstediğiniz yere gidip, istediğinizi yiyebiliyorsunuz, rahatça geziyorsunuz.Bodrum'dan sonra 3 gün Marmaris'teydik. Bu arada Bodrum'un suyu çok soğuktu ve dalgalıydı. Marmaris daha sıcaktı ve sakindi. Rahatça yüzdük. Hele Sedir Adası'nın denizini fotoğraflar bile anlatmaya yetmez!

Sedir Adası'na Marmaris'in Çamlı köyünden tekneler kalkıyor. Yaklaşık 25 dakikada adaya varıyorsunuz. Ada, Kleopatra Adası olarak da geçiyor. Adanın en büyük özelliği kumu. Kum, bildiğimiz kum değil. Değişik bir yapısı var. Dünya'da sadece Sedir Adası'nda olduğu söyleniyor. Kendini yenilemediği için de gitgide azalıyor. Bu yüzden kumun ada dışına çıkarılması yasak! Fotoğraflardan da gördüğünüz üzere inanılmaz bir denizi var. Tertemiz ve turkuaz renkte! Hiç gitmedim ama sanırım Maldivler'in ve Bali'nin denizine benziyor. En son 18 sene önce gitmiştim Sedir Adası'na. Hala aynı güzellikte. Hiç bozulmaması dileğiyle...Herkese mutlu haftasonları!...

13 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Marmaris süper görünüyor. Maldivler benzetmen çok hoşuma gitti :)

Hoşgeldin!

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Hoşgeldin canım. Harika bir tatil geçirmişsiniz ne güzel.Benim tatile gitmeme daha bir ay var :(

Adsız dedi ki...

heryer süper görünüyor valla icim acildi hayirligünler öpüldün canim...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşbuldum Aysuncum:))

Teşekkürler Canaycım:) Sabret;)

Teşekkürler Karabiberinmutfağı:) Sana da:)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Hoşgeldin kirpikteki mutluluğum.

Marmaris deyince aklınıza ben geleyim huleynnn

İçses:Ulan 5 yıl yaşadı,marmarisin altın anahtarı kendisine verildi sanıyo hasbam yaaa!

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ay ne güzel tatil fotolarını görmek.Bende istiyorum gitmek denize....
Çok güzel bir hafta olsun senin için keşke geçen hafta görüşebilseydik:(

kakaolusevgi dedi ki...

Tatlım benim yerime de yüzdün mü?
ben de gitmiştim Kleopatranın ağzının tadını bildiği koya.vallahi kayalar gözküyordu,süper gözküyor hala,Allah ne harikalar yaratıyor.
Hoşgelmişsiiiiiiiiinizzzz

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Huriye:) Davet için çok teşekkürler!

Hoşbuldum Biyom:) Gelmemen mümkün mü???

Özlemcim hepmiz için inşallah! Keşke:(( Ama yazdım ya inşallah görüşürüz yakın zamanda:)

Hoşbulduuuk Kakaolum:) Herkes için attım bir kulaç:) Dediğin hala çok güzel! Bebiş bir hayırlısıyla gelsin de cup cup beraber yüzersiniz inşallah!

ginger dedi ki...

Dinlenmiş olman çok güzel.Zümrüt yeşili koylar insana inanılmaz bir huzur veriyor.Dilerim bu huzur seni uzun süre idare eder:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ben de onu umuyorum Ginger! Ama ben 1 haftada sıkıldım galiba yine:))

Haydins dedi ki...

Merhabalar..
Deniz gorunce ozeliklede boyle guzel renkde olaninini cildirasim geliyor yaff..agustos gell artik!!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Haydins! Haklısın ne desen! Dedim ya Temmuz su gibi geçsin, gitsin! Gelsin Ağustos;)

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım hoşgeldin canım, tatilinin güzel geçmesine sevindim, bu arada kuzucuğunla da ayrıldığınız gibi kavuşursunuz inşallah. Fotoğraflar da çok güzel, Sedir Adasını geçen hafta tv de syretmiştim, çok güzeldi, kumların üzerine havlu serilmesi bile yasakmış, kumların eksilmemesi için...Yurdumuzun her yeri ayrı bir cennet...
Canım kardeşine de nice mutlu yıllar...
Sevgilerimle öptüm güzelim...