Uzun zamandır mutfakta denemeler yapmıyordum. Bu cumartesi hazır fırsat varken, sevgili Burçin'in susamlı çubuk tarifini denemek istedim. Tarif üstünde bazı değişiklikler yaptım ve ortaya bu tuzlu kurabiyeler çıktı. Burçin'e çok teşekkürler! Mutfağıma bir lezzet daha katıldı.
Malzemeler:
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (küçük çay bardaklarından)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı karbonat
3,5 - 4 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Üzerine sürmek için :
1 yumurta akı
Çörek otu (susam da olabilir)
Yapılışı: Oda ısısındaki malzemelerin tümünü yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar alıp, küçük bir oklavayla biraz açın. Açtığınız parçaları kurabiye kalıpları ile kesin. Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine yumurta akı ve çörek otu sürün. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin. Pastane tuzluları gibi bir tat elde edeceksiniz. Afiyet olsun!...
6 yorum:
Canim,ellerine saglik.Sahur icin aldim birkac tane.
Hayirli ramazanlar canim,eviniz huzurla,sofraniz bereketle dolsun.
Sebla'cığım kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, çayla birlkte nefis olur, afiyetler olsun sizlere, sevgilerimle...
Çok teşekkürler Yıldız! Sağol size de:))
Sağolun Fatma Hanım! Tavsiye ederim:)
Ya ben çok seviyorum bunları ama miğdem yanıyor evde yapmama rağmen neden acep :(
Sadece iyi hafta sonları ve merhaba
demek istemiştim.
Siz bana yazmasanız da olur.
Saygılar,
Cenk
Haklısın cratwoman pastane ürünleri bazen benim de midemi ağrıtıyor. Ama ben buna çok yağ koymadım. Bir dene belki dokunmaz;)
Teşekküler Warhawk!
Yorum Gönder