9 Eylül 2008 Salı

Tuzlu Kurabiye

Uzun zamandır mutfakta denemeler yapmıyordum. Bu cumartesi hazır fırsat varken, sevgili Burçin'in susamlı çubuk tarifini denemek istedim. Tarif üstünde bazı değişiklikler yaptım ve ortaya bu tuzlu kurabiyeler çıktı. Burçin'e çok teşekkürler! Mutfağıma bir lezzet daha katıldı.
Malzemeler:

100 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ (küçük çay bardaklarından)

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı karbonat

3,5 - 4 su bardağı un

Yarım su bardağı süt

Üzerine sürmek için :

1 yumurta akı

Çörek otu (susam da olabilir)

Yapılışı: Oda ısısındaki malzemelerin tümünü yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar alıp, küçük bir oklavayla biraz açın. Açtığınız parçaları kurabiye kalıpları ile kesin. Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, üzerlerine yumurta akı ve çörek otu sürün. Önceden ısıtılmış 180 ºC fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin. Pastane tuzluları gibi bir tat elde edeceksiniz. Afiyet olsun!...

6 yorum:

yildiz dedi ki...

Canim,ellerine saglik.Sahur icin aldim birkac tane.
Hayirli ramazanlar canim,eviniz huzurla,sofraniz bereketle dolsun.

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, çayla birlkte nefis olur, afiyetler olsun sizlere, sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok teşekkürler Yıldız! Sağol size de:))

Sağolun Fatma Hanım! Tavsiye ederim:)

Craft Woman dedi ki...

Ya ben çok seviyorum bunları ama miğdem yanıyor evde yapmama rağmen neden acep :(

WarhaWk dedi ki...

Sadece iyi hafta sonları ve merhaba
demek istemiştim.
Siz bana yazmasanız da olur.
Saygılar,
Cenk

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Haklısın cratwoman pastane ürünleri bazen benim de midemi ağrıtıyor. Ama ben buna çok yağ koymadım. Bir dene belki dokunmaz;)

Teşekküler Warhawk!