Limon severler için çok ama çok lezzetli bir tarif. Orijinalinde haşhaş var ama ben evde haşhaş olmadığını farkettiğimde çok geçti. O yüzden benimkiler sade oldu:)
Malzemeler:
113 gr oda sıcaklığında tereyağı
173 gr toz şeker
1 yemek kaşığı limon zest (limon rendesi)
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yumurta
Yarım yemek kaşığı karbonat
Yarım yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
210 gr un
Yapılışı: Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Öncelikle geniş bir kasede tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mixerle çırpın. Daha sonra limon suyunu, limon rendesini ve yumurtaları teker teker ekleyip, çırpın. Ayrı bir kapta kuru malzemeleri eleyerek karıştırın. Daha sonra iki karışımı birleştirip, karıştırın. Hamur haline gelince 15-20 dakika buzdolabında bekletin. İster haşhaşa batırıp, ister sade şekil vererek 10-12 dakika pişirin. Afiyet olsun, sağlık versin!
Orijinal tarif için buraya:)
7 yorum:
kurabiye sevmiyorum ama bizim gelin bayılır , üstelikte hamile .Ona yapıcam :)Eline sağlık seblacım
girebilmişsin bloga canım, şükür dimi :)
ekşi tada bayılan ben kesin yapıcam bunu :)
Görüntüsü kadar tadınında enfes olduğuna eminim.Bu arada harika görüntülemişsin canım ellerine sağlık
evi şimdi ne güzel limon kokusu sarmıştır.ellerine saglık.
evvettt onur doğru hatırladın canım
o yumucuk elleri ile bu kurabiyeleri parça pinçik de ederek gıga gıga der yer
ben yapabilsem
ama nerdeee
işten arta kalan güdük zamanlarda onla oynuyoruz
böylede güzel boşver haşhaşı tam ısırmalık çayın yanında:) eline sağlık..
uzun süreden sonra seni görebilmek güzel:)
Yemede yanında yat türünde bir resim bu... :)
rejim yapanlara yan etkisi olabilir :)
Yorum Gönder