22 Ağustos 2011 Pazartesi

Tam Buğday Unlu Patlıcanlı Börek

Börekle pek aram yoktur benim. Hele börek açmak bana hep uzak olmuştur taa ki Berrin teyzemle tanışana kadar:) Kendisi emekli öğretmen hem de çok becerikli bir kadın:) Şaraptan, reçele, meyve suyuna neler neler yapıyorlar Muhittin amcayla:) Kendisinin böreğini yiyip çok beğenmiştik. Bir gün seninle beraber açalım deyince bu teklifi geri çeviremezdim. Buyrun bizim börek açma maceramıza:)

 
Malzemeler:

Hamur için:
1 çay bardağı yoğurt (Light)
1 çay bardağı süt (Light)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
5-6 damla limon suyu
Aldığı kadar un. (Yumuşak bir hamur olacak.)
Mısır nişastası


 Tüm malzemeleri karıştırırak yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirin. Hamuru rulo yapıp, 24 eşit parçaya bölün.


Top yapıp nişastaladığınız hamurları tek tek, avuç içi kadar açın ve üçer üçer gruplayın. Üst üste koyduğunuz üç parçayı nişasta ile ince olacak şekilde açın.



İç malzemesi için:
500 gr. kuru soğan
2 kg. patlıcan
Kırmızı biber
Kara biber
Zeytinyağı
Tuz

Soğanları julyen doğrayın. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun ve küçük küçük doğrayın. Soğanları ve patlıcanları yağda kavurun. Macun gibi olacak. Daha sonra baharatları ve tuzu koyun.


Her yufkanın içine patlıcanlı harçtan eşit koyup rulo yapın ve tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 8 adet parçanız olacak. Fırına vermeden önce her bir parçayı sıvı yağla yağlayın.  Üzeri kızarıncaya kadar 200 derecede pişirin. Piştikten sonra her bir sırayı 4 eşit parçaya bölün. İçini dilediğiniz harçla yapabilirsiniz. Afiyet olsun, sağlık versin! Berrin teyzecim çok teşekkürler tekrar:) Öpüyorum seni:) Selamlar:)



9 yorum:

Noni dedi ki...

Anaağğğmmmmmmmmmmm!
Desem sadece tüm duygularıma tercüman olurum sanıyorum :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bayılırım elde açılan böreğe..
helede patlıcanlı !!!!
:)

ceydabural dedi ki...

offfff şahane görünüyor :D

vintageduygular dedi ki...

off cok nefis görünüyor!! Ellerinize saglik canim! ;)

ayci dedi ki...

ama benim canım börek değilde ev yapımı şarap çekti.

Swotpisces dedi ki...

çok hoş gözüküyor, hem de değişik, farklı undan olması. elinize sağlık.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Aynen öyle bir börek Sibelcim:))

Nunu hakikaten tadı başka oluyor:)

Sen bakmasan daha iyi olurdu Ceydacım:))

Vintage Duygular sağol canım:)

Aylincim şu an evde bir tane var. Hiç açılmamış:) Haberin olsun;)

Swotpisces denemenizi tavsiye ederim. Hafif bir börek oluyor:)

Elvin dedi ki...

Ellerinize sağlık börek çok güzel görünüyor.Ben de bayılırım patlıcanlı böreğe ama el açması bambaşka bi şey.
Börek hamurunu kepekli un ile mi yaptınız?
Sevgiler..

Elvin dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Hiç elde açma börek yapmadım,denesem mi??