12 Ocak 2012 Perşembe

Alışveriş konusu


Malum artık 5 aylığız ya yavaş yavaş başladık alışverişe. Bebeğiniz için alışveriş yapmak çok farklı. Çoğu zaman kaç aylık sorusuna; cevap olarak karnımı gösterirken buluyorum kendimi:) Keyifli ama karmaşık da bir süreç bu. Uzun mu olur tombik mi olur, normal mi olur bilemediğimiz için genelde büyük düşünerek alıyoruz kıyafetleri. Öyle çok kıyafet de almaya niyetlenmedik açıkcası. Zaruri ihtiyaçları halletmeye çalışıyoruz diyelim. Farklı boyutlarda kısa kollu, uzun kollu bodyler, bir tulum, bir ayakkabı (Bunu bayağa büyük almışız ama itiraf edelim.) aldık sadece. Şimdiden bir sürü de hediyesi geldi oğlumuzun. Bereketli olacak bu çocuk diyip, duruyorum. Maşallah! Zaten herkesin söylediği bir şey var ki; çok fazla şey alma, giydiremeyebilirsin ayrıca hediye de gelecek diyorlar. Kıyafet kısmı yine işin kolay tarafı gibi. Bebek odası, arabası, park yatağı, şu busu derken liste gitgide uzuyor. Hafta sonu ilk defa bebek odası bakmaya çıktık. Genel olarak benzer aslında modeller. Malzemeler de aynı gibi. Sadece gerçek ahşap olanların fiyatları daha yüksek. Bizim odamız küçük olduğu için mecburen bir dolap ve karyola koyabileceğiz. Tercihimiz beyazdan yana. Kulp  ve stickerlarla canlandırmayı düşünüyoruz mobilyaları. Daha perdesi, halısı var. Onlardan da önce odadaki eşyalar çıkartılıp, badana yapılacak. Çok ağırlaşmadan işlerimizi yavaş yavaş halledelim diyoruz. Bir de hazırlıklar sırasında çok keyifli paylaşımlar da oluyor ki bunu da özellikle burada belirtmek istiyorum. Bir dostum ben sana ana kucağını veririm, boşuna alma dedi. Bir başka dostumuz bir eşyalara bakalım, neler verebiliriz acaba dedi. Bebeğin gelişi çok masraflı olduğu için bu paylaşımların anne-babanın işini çok kolaylaştıracağını düşünüyorum. Biz de aldığımız ve ileride ihtiyaç duymayacağımız eşyalarımızı bu şekilde paylaşımdan yanayız. Tüm anne-baba adaylarına keyifli hazırlıklar diliyorum. 



10 yorum:

gunduz68 dedi ki...

bende pusetini dayımlardan almıştım.şimdi bi tanıdığımıza da beşiğini vereceğiz yaşasın anne adaylarının paylaşım kardeşliği:)))

Girls On Blog dedi ki...

Ben sana 22 diyeyim sen anla:)))

Bu paylaşım olayları uzaktan gördüğüm kadarıyla çok güzel ve mantıklı Sebla'cım..bi de bi bilmişlik yapayım çocuklar çok hızlı büyüyor diye:)))
Kardeşimden biliyorum hiç giydiremedigi kıyafetler bile olmuştu...öpüyorum seni:)

Tanya's dedi ki...

Seblacım,

Ah şahane zamanlar, keyfini cıkarın, sonra daha şahane zamanlar gelecek.

Şimdi aklıma bişi geldi benim ama olur mu bilemedim. Biz oğlanın yatağını değiştirdik ya, küçük yatağını paketledik ve kaldırdık.

Kendisi şöyle birşey http://daddytypes.com/2009/02/18/mammut_the_ikea_plastic_crib_for_closers.php

Biz büyüğüne gectik, bu da tertemiz kaldı köşede. Ama mavi, beyaz değil. DOlabını da alırsanız al sana takım. DÜşün bakalım.

Birde oyun parkı var elimde ahaha..3 kere kullanılmış:))

xcelis dedi ki...

en tatlı telaşlar bunlar ben hala kabullenme aşamasındayım çok erken ama sizlerden fikir alıyorum işte =) Allah kolaylık versin.Sağlıkla sıhhatle.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Gündüz68 ne güzel söyledin:) Bu paylaşımlar çok güzel ve çok yararlı:)

Rengincim canım anladım:))

Tanyacım çıkarmaya çalışıyoruz:)

Xcelis merhaba:) Tebrik ederim sizi:) Amin! Çok sağolun:)

a. gizem dedi ki...

heyecanla gelmesini bekliyoruz seblacım :)

Kiraz Limanı dedi ki...

Sağlıkla sıhhatle al kucağına..Keyfini sür tüm bu anların..

SMİLENA dedi ki...

ne keyifli bir süreç.insan her gördüğünü almak istiyor.Seblacım çok minik şeyler alma.bazen hiç giymeden de küçülüyorlar.bodylere bayıldım.
tüm bebişler bereketiyle gelir nedense.melek onlar melek...
sevgilerimle

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Gizemcim sorma ne heyecan:) Dilediğiniz zaman darısı başınıza:)

Yurdanurcum çok sağol:) İnşallah:)

Aynen dediğin gibi farklı boylarda az şey aldığım Semracım;)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

çok tatlı bunlar çook!! gördükçe bi bebegım olsun istiyorum :)