15 Ağustos 2012 Çarşamba

Ne zaman sabah, ne zaman akşam oluyor?


Günler su gibi geçiyor. Ne zaman sabah, ne zaman akşam oldu hiç anlamıyoruz. Saat 07.00 de güne başlıyoruz gülücüklerle. Rüzgar kendi kendine oyalanıyor yatağında. Tabiki en fazla 15 dakika. Sonra ya annem ya babam gelip, alıyorlar ve ben uyuyorum az da olsa. Genelde 1 saat sonra; "Annesi biz acıktık!" diye geliyorlar:) Emzir, zar zor uyut derken saat 10.00 dan önce kahvaltı yapamıyorum genelde. Sonra tekrar oyunlar, ağlamalar, emzirme, zar zor uyutma seansları derken öğleden sonra oluyor. Öğleden sonraları genelde uyumamayı seçiyor Rüzgar. Dedesiyle salıncakta sallanıyorlar beraber. Acıkınca emiyor. Genelde yine bir ağlama seansı oluyor. Bu ağlama seanslarının nedenini hala anlayamadım. Dişleri mi kaşınıyor? Karnı mı ağrıyor? Yoksa kolik yüzünden mi çözemedim. Bu ağlamalar beni çok zorluyor, enerjimi çok düşürüyor. Sabırla geçmesini bekliyorum.  İşin kötü tarafı burada üç kişiyiz. İstanbul'da gündüzleri tek başıma ne yapacağım bilmiyorum. Annem;" Bir düzen kurarsın kendine. Önceliğin hep Rüzgar olsun, işi gücü sonraya bırak!" diyor. Başka da şansım yok ki zaten:)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel begonviller!

Bebiş tüm vakti değil tüm hayatı alırmış:)

Ağlama nöbetlerinin enerjini çok düşürmesine izin verme Seblacım. Sendeki durumu derhal sezecektir. Belki de dişler geliyordur ;)

Ailen de varken, keyfini çıkar, çok sevgiler!

pembe ajandanın sahibesi dedi ki...

seblacığım rüzgar daha 3 aylık değil mi diş için henüz erken, benim tecrübelerim o ağlama seanslarının uykusuzluktan olduğunu söylüyor, biz doktora götürüyoduk bişeyimi var diye bi uyku düzeni olunca anladım ki uykusuzluktan yapıyomuş tüm hırçınlıklarını. fırsat bulursam yarın bloğuma yusufun uykusuyla ilgili bi yazı yazcam, yazabilirsem faydalı olacak diye düşünüyorum:)

pelinpembesi dedi ki...

yazını okuyunca eski hallerim aklıma geldi. ağlama seansları arada bir en azından. benim kızımın tüm gün devam ederdi, hele bir seferinde aralıksız 5 saat sürdü, çocuk acile götürdük.ama sonuçta birşey yoktu. o yüzden fazla sorgulama canım, geçecek ya sabır de..bazı çocuklar böyle işte :))

Bng.U dedi ki...

Kolik degilse,karnı da tam doyuyor ve sadece gündüzleri agliyor ise uyuyamadigindan olabilir.. Kaan 12ye kadar uyuyamazsa oglenleri o zaman mizmizlaniyor ben de uykudan olduğunu yeni farkettim..
Ben 15 günlükten beri yaklaşık 1 ayı geçtik tek bakıyorum arada annemler geliyor.. İlk günler düzenini oturtana kadar afalliyorsun ama sonra rahat.. Tek sorun bebeği oyalamak, sürekli onunla konuşup oyun oynamak.. En azından benim öyle.. Sürekli oyun ve konuşma beni yoruyor o zaman annemlere gelin cocuğa degisiklik olsun diyorum :)
Öptük sizi:)

fatma artan dedi ki...

ayy canım ne şekerdi o şimdi, ağlamalar nedensizdir emin ol, sen rahat ol ki o da olsun. Anneden bebeğe geçer derler. Az kaldı geçer, İyiki anneler var :)

Adsız dedi ki...

Allah kolaylık versin sebla.benim oglumunda uyku problemi vardı hep.ama aglamazdi çok.sadece uyumazdi.ama simdi çok uslu bir çocuk oldu.biraz sabir.