25 Mayıs 2007 Cuma

İş mevzuuu....

  1. İş insanın hayatında ne kadar önemlidir?
  2. Çalışmak da çalışmamak da bu kadar zor olmalı mıdır?
  3. İnsan severek yapacağı bir işi nasıl bulur?
  4. Her iş yeri zor mudur?
  5. Mükemmel iş yeri yoktur ama ona yakın da mı bulunamaz?
  6. Ben kendi işimi ne zaman ve nasıl kuracağım?
Aklımda devamlı bu sorular var. Yaklaşık 4 aydır çalıştığım iş yerinden memnun değilim. Tek güzel tarafı eve yakın olması ve ctsi çalışılmaması. Bu sabah en sonunda işten ayrılmak istediğimi açıkladım. Sebep: Gerekenlerin yapılmaması!!! Dayandım,dayandım. Ha bu gün ha yarın derken bugün sonunda söyledim. Rahatladım da sanki biraz. Ama müdürüm: "Haklısınız, biraz daha sabredin, herşey yoluna girecek" diyor. Ama ben inanmıyorum. Zaman burada boşa akıyormuş gibi geliyor. İşsiz kalmak da istemiyorum aslına bakarsınız. Evde oturmak bana göre değil! Bir ortamda sorulduğunda:" Eeee siz ne iş yapıyorsunuz?" diye. "Ben şu an çalışmıyorum!!!" demek istemiyorum. Gerçi diyebilirsiniz, kime ne? Ama bazen takılıyor işte insan böyle şeylere. Yine bana işsiz günler düşecek galiba...Kuzum da yok zaten. Ben de Aslı gibi Orhan Gencebay dinlemek istiyorum. "Dertler benim, çile benim. Ömrüm senin senin olsun...."

Not: Bu post için uygun bir foto aradım ama bulamadım...

12 yorum:

BurcİL dedi ki...

Merhaba Sebla,Ya ben seni , sana sormadan henüz yeni oluşturduğum bloguma ekledim umarım bi sakıncası yoktur. yazdıklarını zevkle okuyorum,takip ediyorum.İş konusuna gelince bi çoğumuzun yaşadığı düşündüğü şeyler .Doğru tespitler yani.Bi söz var işten ayrılan arkadaşlarımdan duymuşumdur hep biz eşşek oldukça semer vuran çok olur.Bana iş mi yok vs.Ama türkiye şartlarında bu deyimler,atasözlerinin bi değeri yok.Çünkü çok kolay tüketiliyoruz bu toplumda üstelik emeğimizle karşılığını dahi alamadan...Sen kendin için doğrusu ne ise onu yap; nacisane fikrim.Paylaşmak istedim.Sağlıcakla Kal

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Burçil:) Linkimi tabiki verebilirsin:) Haklısın. Ben de kendim için iyisini arıyorum zaten ama bulamıyorum. Büyük ihtimalle ay sonu ayrılacağım. Hayırlısı artık!
Görüşmek üzere.

Sevgiler.

LoLa dedi ki...

seblacım eğer düzelmeyeceğinden eminsen durma derim benim eşim televizyoncudur ve çalıştığı kanalın durumu epey kötüydü bunu sürekli düzelecek diye oyalıyolardı sonunda şimdiki kanalından gelen teklifi ya herru ya merru diyerek kabul etti...
iyikide kabul etti iş konusunda sıkıntılarından kurtuldu bazen risk almak gerekir artık 6.hissinr güvenerek tabi:))
bana gelince ben sırf istediğim gibi bir iş bulamadığım için çok sevdiğim mesleğimi yapamıyorum ben biraz idealist biraz da boyun eğmeyeen biriyim aslında şöyle kendi işimi kursam patronla falan uğraşamam ben yaa 3 günde 1 iş değiştiririm heuheuhe:)))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Pek düzeleceğine inanmıyorum Lola. İşsiz kalmayı göze alarak çıkacağım büyük ihtimalle. Çok anormal şeyler olmadığı sürece yani. İstediğin gibi bir iş bulmak niye bu kadar zor:( Dediğin gibi en güzeli kendi işin! Çok fazla girişimci bir ruha sahip değilim ama ben başkalarıyla çalışamıyorum galiba:) Kendi işimizi kurmak dileğiyle iyi haftasonları:)

Sebnem'den dedi ki...

SEBLACIĞIM UMARIM SENİN İÇİN EN İYİSİ NEYSE O OLSUN..
İŞİNDEN MEMNUN DEĞİLSEN HAYAT SANA ZİNDAN OLUR.ZİNDAN DA YAŞAMAYI KİM İSTER?

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Sağolasın Şebnemcim. Aynen öyle.Hele de benim gibi hassas bir insansan, tam zindan olur. Hayırlısı diyorum:)

sevdamavisi dedi ki...

sevgili Sebla,
insanın hayattaki en öenmli iki seçimi iş ve eş seçimi. bunlarda hata yapınca telafisi daha zor oluyor. ben de hiç memnun değilim işimden ve yeni yollar peşindeyim. kararımı verdim de imkanlarımı zorluyorum gerçekleştirmek için. sana da kolay gelsin umarım gönlüne göre bir iş bulursun. sevgiler

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Sevdamavisi:) Teşekkürler. Çok doğru. İki seçim de çok önemli. Eşim süper:) Bir de işimi halletim mi tam süper olucak:) Sana yeni yolunda kolaylıklar diliyorum. Darısı başıma:)

Sevgiler.

emel'ce dedi ki...

Merhaba Sebla,
Gerçekten yeni bir iş bulmak çok zor uzun bir süre iş aramış biri olarak bunu söyleyebilirim.O saçma sapan iş görüşmeleri sorulan sorular ailenizlemi yaşıyorsunuz,yakında evlenmeyi düşünüyormusunuz ne kadar ücret talep ediyorsunuz sanki vereceklermiş gibi bunun gibi vs..
Ama gerçekten düzeleceğine inanmıyorsan ayrıl tabiki sonunda hiç bir şey senden önemli değil bu hayatta...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Emel:) Evet bir de o süreç var. Gerçi ben iş görüşmelerine alıştım artık. Pek heyecan yapmıyorum eskisi gibi.Umarım sen işinde mutlusundur. Şimdilik buradayım, 1 ay için yeni bir görev deneylim dediler. Bakalım ne olacak? Görüşmek üzere.

Sevgiler.

Ozgur Gercek dedi ki...

Bir isyerinde mutsuz calismak cok zor :( bende surekli tereddut edenlerdenim, gtmek mi lazim kalmak mi? birakacak cesaretim lazim sanirim ama o da yok. senin icin en iyi, en hayirli karari verebilmeni umarim, yeni gorevin insallah daha iyidir, sabret bakalim 1 ay daha :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Princess hoşgeldin:) Teşekkür ederim. Ben o cesareti yakaladım bir an ve gidip konuştum. Şimdi sabredelim biraz daha bakalım neler olacak?

Sevgiler.