22 Mayıs 2007 Salı

Kendine bir kardeş seçer misin?

İlgileneceğinizi umduğum bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Eğer biliyorsanız da hatırlatmış olurum. www.kardesinisec.com Bu site, desteğe ihtiyaç duyan eğitim çağındaki çocukları yardım severlerle buluşturan bir site. Ben de 3 ay önce bu siteden kendime bir kardeş seçtim. Adı Rabia, Urfa-Siverek-Ergen köyünde yaşıyor. Öncelikle öğretmeni ile irtibat kurdum. Nasıl bir öğrenci olduğunu ve nerelere ihtiyacı olduğunu öğrendim. Ertesi gün öğretmeni aracılığıyla Rabia ile konuştum. Şaşkın ve çekingendi. Ama çok tatlıydı:) Bir mektup eşliğinde Rabia’ya kırtasiye malzemeleri gönderdim.(Aras Kargo % 25 indirim uyguluyor.) Öğretmeni Rabia’ya hediyelerini bizzat teslim etti ve yine telefonla görüşmemi sağladı. Rabia’nın sesi yine çekingendi. “Teşekkür ederim, ellerinden öperim” dedi. Kendisinden mektubuma cevap yazmasını istedim. 1 hafta sonra geldi mektubum. Zarfın içinde bir de fotoğraf vardı:) Çok mutlu oldum. Bir çocuğu sevindirmek kadar güzel bir şey olamaz sanırım. Kuzumun da Kahramanmaraş'da bir kardeşi var. Adı Ali. 8 yaşında ama 1. sınıfa gidiyor. Ailesinin durumu olmadığı için ilkokula geç başlamış. Kuzum da Ali'ye okul çantasının içinde her türlü kırtasiye malzemesini ve bir de araba gönderdi:) Öğretmeni Ali'ye hediyelerini teslim ettikten sonra kuzumu aramış. Size bir süprizimiz var demiş. O anda bütün sınıf "teşekkürler" diye bağırıp, alkışlamışlar. Şimdi bizim İstanbul’dan çoook uzaklarda 2 tane kardeşimiz var. Bu tür konuları bu şekilde açığa vurmak çok doğru değil belki. Ama amacım yaşadıklarımızı paylaşmak ve yayılmasını sağlamak.Siz de kendinize bir kardeş seçin. Elinizden geldiğince, kardeşinize destek olun.Ama ilgilenemeyecek durumdaysanız, lütfen seçmeyin!

Sevgiler.

8 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

SENİ KOCAMAN ÖPÜYORUM,VE TEBRİK EDİYORUM...
BENİM DE VAR BİLİYORSUN..GEÇENLERDE BANA MEKTUBU GELDİ..AĞLAYARAK OKUDUM..
İYİ Kİ SEÇMİŞİZ KARDEŞ..

Aslı Cin dedi ki...

Tebrikler Seblacığım, belki okumuşsundur benim de var, ve en çok beni mutlu eden şey, blogumda beni okuyan bir çok insanın buna katılması.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ben de sizi tebrik ederim:) Maalesef herkes bizim gibi düşünmeyebiliyor. İyi ki seçmişiz. İyi ki duyuruyoruz buradan:)

Sevgiler.

AsYa dedi ki...

güzel bişiymiş bu,tebrikler..
bakıcam hemen bende

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İmkanın varsa,hemen bir kardeş seç derim ben:)

aquamarine dedi ki...

evet çok faydalı bir kampanya bu.ben de seçicem bir kardeş ne güzel bişey...sağol

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Aquamarine:) Seçtikten sonra bizimle de paylaşır mısın?

İstanbul'dan sevgiler. Benim için Kızılay'da bir tur at;)

Adsız dedi ki...

Selva ile ilgili olarak bu hafta belirlenecek 1 talihli üyemiz selva hediye paketi kazanıyor.

Konuyla ilgili olarak selvayarisma@gmail.com adresine yollayacağınız en iyi selvanın sloganını yapanlar arasında çekilecek kura cuma günü açıklanacaktır.

Yarışmaya herkes katılabilir. Tek yapmanız gereken selvayarisma@gmail.com adresine selvalı slogan yollamak!

Hepinize kolay gelsin.



www.selvayarisma.blogcu.com