11 Eylül 2007 Salı

4 günlük kaçamak...

4 gün de olsa tatil, tatildir değil mi? Öncelikle şunu söyleyeyim. İstanbul çok sıcak olduğu için Antalya da bunalacağım diye çok korktum ama tam tersi oldu. Gündüz sokakta rahatça yürüyebildik, nefes alabildik, deliksiz uyuduk...4 günlüğüne gitmemize rağmen 1 büyük 1 de küçük bavul hazırladım. Şu da lazım olur, bununla bu giyilir, ya soğuk olursa vs...Ama sorun hepsini giyebildin mi? diye. Cevap: Hayır!

Antalya'ya indiğimizde hava çok güzeldi. Şansımıza nem yoktu. Otel Antalya'nın içindeydi. Manzarası çok güzeldi. Balkondan baktığınızda masmavi deniz karşınızda:) Hemen fotoğrafladım tabiki. Birşeyler yiyip, havuza indik. Hem plaj, hem havuz vardı. Biz ilk gün havuzu tercih ettik. Sakindi, püfür püfür de esiyordu. Aşağıya plaj kısmına baktığımda gördüğüm manzara harikaydı. Ben denizi izlemeyi sevenlerdenim. İçinde olmak, onu izlemek kadar keyif vermiyor. Zaten 2. gün denize indik. İnanılmaz bir dalga vardı, yüzemeden geri çıktım. Ama çok temizdi. Kuzum yüzerken ben de kitap okudum ve yeni sezonda neler varmış, öğrenmek için biraz dergiye göz gezdirdim.


Antalya'yı çok iyi bilmediğimiz için nereye gideceğimizi kestiremedik. Bir akşam balıkçıya, bir akşam kebapçıya gittik. Masamızdaki lezzetlere fotoğraflardan ulaşabilirsiniz:)


1 gün, balayında olan Hakan ve Güldoş ile beraberdim. Beraber Çıralı'ya geçtik. Çıralı herzamanki gibi sakin ve sessizdi. Pansiyona eşyaları bırakıp, limon ve portakal ağaçları arasından plaja indik. Çıralı köyü, Olimpos'un hemen yan tarafı. Yüreyerek sahilden ulaşabilirsiniz. Çıralı, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı yerlerden biri. Onların yumurtlama döneminde, sahilde arabaların farlarını açması yasak, restaurantlar da ışıklarını kapatıyorlar. Plajda şezlong vs. bulundurulmuyor. Caretta carettanın yumurtasını bıraktığı yer de korumaya alınıyormuş. Biz hiç şahit olamadık. Zaten Çıralı ile geçen sene tanıştık. Bu sene şöyle bir uğradık. Bakarsınız seneye yine oradayız. Çıralı'da çok fazla otel tarzı yer bulamazsınız, genelde pansiyonlar. Biz Kütle Pansiyon da kalmıştık. Gayet konforlu, temiz bir yer. Sahibesi Nurgül Abla da ilgili, becerikli biri.Gülden ve Hakan da çok beğendiler. Kuzum çalışırken biz bütün gün denizdeydik, bir ara Hayrie's Gözleme de 2 kişilik gözlemelerimizi ve taze nar sularımızı içtik. O nar suyunun tadını hiç unutamıyorum. Çıralı'da öyle lüs restaurantlar, barlar, cafeler yok. Bildiğiniz köy ama modern köy:)Akşam kuzum da bize katıldı. Hep beraber hava kararana dek sudaydık. Çok güzel bir gün oldu. Tadı damağımızda kaldı:) Ertesi gece de İstanbul'a döndük. Gerçi dönüşümüz biraz olaylı oldu. Uçak hem rötar yaptı hem de kalkmaya hazırlanırken arızalandı. Sabaha karşı geldik eve. Ama 4 gün de olsa güzel bir tatil oldu. Gitmeyenlere şiddetle tavsiye edilir!!!

10 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Resimlerden belli ki tatiliniz çok güzel geçmiş. Darısı bir daha ki senenin başına diyorum ve öpüyorum sen i:)

sessiz balik dedi ki...

evet çıralı güzeldir , ben orayı çok severim niyeyse ?
tatil kısa da olsa işe çok yarıyor
özellikle de tüm günü eşimle başbaşa geçirmek , onu özlememek çok güzeldi benim açımdan.ve işyerindeki havadan uzak kalmak başka bir güzellik.

Adsız dedi ki...

canım 1 günümüzü bile sizinle geçirmek çok güzeldi çok eğlendik seneye bir aksilik çıkmaz ise inşallah daha uzun bir tatil geçiririz. artık bizde evlendiğimiz için tatiller bizi bekliyorrrrrr öpüyorum seni canım benım

Betül dedi ki...

seblacım kısa ama güzel bir tatil geçirmişsin..Ne diyim kıskandım:)

LoLa dedi ki...

ayy gözlemeler harika görünüyoo
4 gün az ama iyi değerlendirmişsiniz
süper olmuş senin için...

aquamarine dedi ki...

bavullar zaten genelde büyük olur ama içindekilerin yarısı bile giyilmeden geri getirilir:)
kısa olmuş ama eksik olmamış en azından. yemekler çok güzel görünüyor...

GANNE dedi ki...

Seblacığım resimler super. Tatil de süper geçmiş. Dört gün de olsa tatil tatildir. Dinlenmişsindir.
Bu arada seni yeni bir oyuna davet ettim. Ayrıntılara benim blogumdan bakarsın. Katılırsan sevinirim.Opuyorum...

kakaolusevgi dedi ki...

NE GZÜEL GEÇİRMİŞSİNİZ TATİLİNİZİ.ANILAR KALIR AKILLARDA GÜZEL GÜZEL.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Mutlucum güzeldi vallahi:) Evet, darısı seneye hepimize:)) Ben de öptüm:)

Aynen öyle sessiz balık, işten uzak, eşinle başbaşa:)

Eveeeeet, seneye de gideceğiz inşallah Güldoşcum:)

Betülcüm inşallah sen de en kısa zamanda eşinle bir kaçamak yaparsın;)

Gözlemeler süperdi Fatoşcum! Elimizden geldiğince zamanı değerlendirmeye çalıştık:)

Aquamarinecim kıyafetlerin çoğu giyilemeden geri geldi:)Yemekler süperdi vallahi:)

Gannecim katılmaz mıyım hiç? en kısa zamanda:))

Kakaolusevgicim şimdiden seneyi düşünüyorum:) Az oldu ya tadı damağımda kaldı:))

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Aynı tarihlerde çok yakın yerlerdeymişiz :) Keşke hep tatilde olsak :)