28 Eylül 2007 Cuma

Ne denir ki?...


Kaç gündür birşeyler yazacağım ama havaya giremedim doğrusu. Eee insanlar da erişteli yeşil mercimek çorbasından sıkıldılar tabiki. Aslında ben bu sene neler moda konulu bir yazı yazmak istiyordum. Gelin görün ki şu içinde bulunduğumuz -ya da zorla içine sokulduğumuz desem daha doğru olacak- durumdan dolayı içimden gelmiyor. Hiçbirşey güllük gülistanlık değil çünkü. Kimse de öyleymiş gibi davranmasın! Bakın yine tutamayıp kendimi yazıyorum...

Ben size en iyisi havadan sudan bahsedeyim...Ramazan bu sene biraz zor geçiyor. Daha yeni yeni alışabildim. İş yerinde gözüm devamlı saatte. Biraz kilo da aldım. O yüzden canım sıkkın. Normalde ekmek yemeyen ben, ramazanda pideleri lüp lüp ediyorum. Eeee insanın gözü aç oluyor, iftar ve sonrası dayanamıyor. Zaten tatlılara düşkünüm biliyorrsunuz. Ama dün iftarda pidesiz çorba, biraz makarna ve salata yedim sadece. Sonra yarım porsiyon kadayıf yediğimi itiraf etmeliyim ama. Kuzum ramazandan sonra spora başlarız diyor ama olmuyor işte. Sporu hayatımıza sokmamız lazım. Yapmadığımız zaman rahatsız olmalıyız! İşte o zaman hem formda hem de sağlıklı olabiliriz sanırım. Gerçi ben ev-iş arasında zaman bulabilir miyim? Bilmiyorum...Çünkü bana zaman yetmiyor. Çamaşırlar yıkandıkça ütüler birikiyor ve ben o ütülerin üstesinden gelemiyorum bir türlü. Dün kaç saat ütü yaptım ama bir yandan da çamaşır yıkandığı için yeni ütü dağı oluşuyor. Kendimi kısır bir döngünün içinde hissediyorum. Artık Azime Abla'dan ütü yapmasını da isteyeceğim. Başka türlü olmayacak. Allah çocuklu olanlara sabır versin! Ev-iş-çocuk! Nasıl başedebiliyorlar? Bu arada eve bakmak yetmiyor değil mi? Kişisel bakım da var. Kaş-bıyık-saç boyası vs...Saçımı boyatıp, kestirmem lazım. Uzun saçtan sıkıldım, katlı ve biraz kısa kestireceğim. Değişiklik iyi olur değil mi? Bu arada havaların gidişatından gayet memnunum ben. Yaşasın uzun kollular!

Herkese mutlu haftasonları!

9 yorum:

Betül dedi ki...

Seblacım sanki bu aralar biraz moralin bozulmuş gibi anladım..sıkma canını tatlım.arada bir değişiklik iyi oluyor.Saçları kestirmek boyatmak falan.İnsan kendini daha bir yenilenmiş hissediyor ve moral depoluyor.
Ütü benimde hiç sevmediğim bir iş ama iş başa düşünce mecburen ah ah...
bu arada demişsinya allah yardımcısı olsun çocuklu bayanların ya sanırım bende yavaş yavaş üstüme alınmaya başladım bu sözü.
bide spor konusuna deyinmek isterim malesef bende hareketsizlikten şikayetçiyim.Paslancam yakında:)Dr dediki bide spor yap bol bol.Gerçi ara ara yürüyüşe çıkıyorum hakkınıda yemeyelim..
ayy amma uzun yazdım...Maşallah...
hadi öptüm tatlım...
Sonnnn.......

Calimero Mutfakta dedi ki...

Ev isleri ne biter ne yetisir sekerim.. :) Kaybolma sakin bunlarin arasinda.. desemde mumkun degil ama insan onceligi kendisine ve ailesine vermeli.. Ortalik biraz daginik ama mutluyumu.. ortalik toplu ama gerginim e herzaman tercih ederim..
Not saclarimi boyaticam ben de ama ne zaman artik tv de gorup begendigim renklri esime gosterdigimde yorum yapmiyo nasilsa boyatamiycam diye :):)

LoLa dedi ki...

canım dene istersen yakışır sana ayrıca hakikaten yeşil mercimek görmekten sıkılmıştık:)) arayı uzatma yaaa
öptüm canıım...

Emre dedi ki...

Yaa ben napcam ya şimdiden kara kara düşünüyorum yetişebilecekmiyim ev işlerine diye, merak ediyorum bide hani aynı evi paylaştığında neden temizlik tuvalet banyo ovma işlerini biz yapıyoruzda beyler yapmıyor doğalarındamı yok yani, peki bizde yapmasak nolur onlar bu durumdan rahatsız olup ellerine domestos ve fırçayı alırlarmı aceba, tamam tamam konudan saptım, bende bir an önce nikahın geçmesini bekliyorum saçlarımı kırptırmak için, sabrediyorum bu sebeple. Bide sana kolay gelsin diyorum bide sabır diliyorum.

Sebnem'den dedi ki...

Canım,zor gerçekten...ama sen her şeyin üstesinden gelirsin..Ramazan'dan sonrada spora başla derim...Önce sağlık..

H2o dedi ki...

bazen bana da öyle olur:(( yazamadığım zaman kendimi kötü hissederim...
iyi bloglar..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Betülcüm, canım sağol:) Sporu ihmal etme canım! Özellikle yürüyüş çok iiymiş sizin için;) Kocaman öptüm:)

Evet, kaybolmamak lazım di mi Calimero:) Çok titiz de sayılmam ama işte çalışınca zor oluyor:( Sen de boyat saçlarını bir an evvel, değişiklik olsun:)

Sağol Fatoşcum:))

Emrecim amin! Sağol! Vallahi kolay değil, baştan işi sıkı tut, ucu kaçmasın! Sen saçlarını niye kestireceksin ki? Kalsın öyle;) KOlay gelsin:)

Şebocum çok sağol:) Haklısın!Önce sağlık!

Hoşgeldin Seda:) Evet, bazen içimden yazmak gelmiyor. Ruh hali önemli;)

Benim Hayatim dedi ki...

Uzun saçtan sonra kestirirsen abondene olmaz mısın? İyice düşün psikolojini ayarla derim.

Ütüleri paylaşın biraz bu kadar yüklenme kendine şeker:)

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Yazdıklarının hercümlesini aynen bende yaşadım geçen hafta . Gerçi ben kilo verdim ama spora kesin başlıycam ramazandan sonra. Saçlarımıda boyattım :)