12 Eylül 2007 Çarşamba

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ:)

İşte yine göz açıp kapayıncaya kadar 1 yıl geçti ve ramazan ayı geldi. Ramazan deyince akla tabiki hemen iftar sofraları geliyor. Sıcacık pide, özellikle yumurtalısı tercihimdir. Dumanı üstünde, iftara 2 dakika kala tabaklara konan çorba, üstüne bayat pidelerin nane ve acıbiberle kavrulmuş ve kıtır kıvamına gelmiş hali. Zeytin-peynir-reçel-bal: Orucumuzu açtıktan sonra yemeğe giriş niyetine. Artık sonra ne yerseniz yiyin ama bunlar olmadan iftar olmaz bana göre. Eee yemekler yendikten sonra ne lazım? Çay ve tatlı. Zaten devamlı tatlı yeme potansiyeline sahip bir bünyeniz varsa, bu durum ramazan ayında daha bir aşikar olur:) Bundan sonrası da tatlı bir şekerleme ile devam eder değil mi????Ben ramazan ayının yaza geldiği zamanları pek hatırlamıyorum. Ama babaannemin evinde gizlice peynir-ekmek yediğim günleri çok iyi hatırlıyorum. Çok küçüktüm, bilincinde değildim sanırım. Bir de ilkokuldayken öğlene kadar oruç tutardık. Okuldan eve gelince hemen yemek yerdik. Çocukluk işte. Ramazan da bayramları da da daha tatlıydı sanki...Ama ben herşeye rağmen aynı sofraların kurulduğuna, bayramlarda şehrin bir yakasından diğerine gidildiğine inanıyorum. Amaç da bu değil mi zaten? Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum! Sofralarımız kalabalık ve bereketli olsun! Allah herkese iftarını ve sahurunu yapacak gücü versin!

9 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ramazan bolluk, bereket ve yardımlaşma ayıdır. Rabbim herkese o sofraları kurabilecek gücü versin. Çok güzel dua etmişsin. Amin canım. Hayırlı Ramazanların olsun.:)

Betül dedi ki...

Seblacım hayırlı ramazanlar.Bol bereketli,sağlık ve huzur içinde iftarlar sahurlar geçirmemiz dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Seblacım, ne güzel bir yazı yazmışsın, kalemine sağlık canım. Allah hepimize bu ayı güzelliklerle, sağlıkla geçirip bayrama ulaşmayı nasip etsin, tuttuğumuz oruçları kabul etsin canım. Arada yaş farkları olsa da çocukluktaki ramazan anıları genelde hep aynı...Sevdiklerinle birlike hayırlı ramazanlar diliyorum canım, kızlarda sevgi ve selamlarını gönderiyorlar, sevgiyle öptüm...

LoLa dedi ki...

hayırlı ramazanlar seblacım...
Allah kolaylık versin dasha şimdiden çok zorlandım
bu arada seni sobeledim canım :))

ezgi* dedi ki...

Hayırlı ramazanlarr önceliklee ...artk tanındım resmenn :) bn blogda yeniyim.çevre yapmaya çalışıorumm :) bloguma belerim uğrarsanız yorum yapmadan çıkmayın :) herkese ii günler

Mutluveumutlu dedi ki...

Amin Seblacım,Allah hepimize huzurlu, bereketli bir Ramazan geçirmeyi nasip etsin.
İftardan sonraki tatlı olayına kesinlikle katılıyorum. Normalde tatlısız yapamayan ben Ramazanda hepten tatlı canavarı olup çıkarım :)
Hayırlı Ramazanlar...

sessiz balik dedi ki...

merhaba sebla
yazının sonundaki dua gerçekten güzel,tüm kalbimle ben de katılıyorum. hayırlı ramazanlar.

Benim Hayatim dedi ki...

BU parçayı öyle çok severim ki. C.ile ilk buluşmamız da İstiklal'de sırf bu parçayı sürekli çalan yerde oturmuştuk :) Hey gidi günle 3.yıla yaklaştık.


Hayırlı Ramazanlar.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Sağol fikriminincegülü:) Amin! Hepimize.

Betülcüm teşekkürler! Amin!

Fatma Hanım beğenmenize sevindim:) Amin! Benden de size selamlar ve segiler:)

Sağol Fatoşcum:) İlk gün fena geçmedi. Sobeni gördüm ve yazızmı yadım canım. Teşekkürler:)

Hoşgeldin ezgi:) Teşekkürler!

Mutlucum sağol canım! Senden bendensin demek ki:))

Sessiz balık teşekkürler:) Amin!

Ben de çok severim Mücevhercim:) Ezginin Günlüğü nün tarzını çok beğeniyorum:) Sağol canım!