16 Ocak 2008 Çarşamba

GÜL BÖREĞİ

İlk defa yaptığım bir tarifle karşınızdayım. Benim genel olarak böreklerle aram pek iyi değil. En yakın olduğum börek milföy çünkü yapımı çok pratik:) Bu alışkanlığı kırmak için geçen hafta annemin çok sık yaptığı bir böreği denedim. Tadanlar da beğendi:) Bana da sizinle paylaşmak düşüyor. Malzemeler:
2 yumurta
1 kilo yufka
Yoğurt
Süt
Ispanak
Soğan
Çörek otu
Zeytinyağı

Yapılışı:Yumurta, yoğurt,süt ve zeytinyağıyla yufkaları ıslatacağımız harcı hazırlayın. Göz kararı koydum ben malzemeleri. Diğer bir tarafta da soğanlarla ıspanağı kavurun. Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaların her yerini harçla ıslatın. İyice ıslanmasına dikkat edin. Sonra ıslattığımız parçaya ıspanaklı harcı koyun. 2 yemek kaşığı kadar harç koysanız yeter. Sonra sigara böreği sarar gibi yufkayı sarın ve gül şekli olacak şekilde döndürün. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsinize yaptığınız börekleri dağılmayacak şekilde yerleştirin. Üstlerini de kalan harçla iyice ıslatın ve çörek otuyla süsleyin. Üstleri kızaraıncaya kadar 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun:)

8 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Sevgili Seblacım merhaba, gül böreklerin çok güzel görünüyorlar canım,hele de ıspanaklı sıcak sıcak çayın yanında çok güzel gider, ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

seboşcum bizzat test eden birisi olarak oldukça başarılıydı börekler :) özellikle geceye yaklaşan saatlerde hafif kazınmaya başlamış bir mide için vazgeçilmez bir tat ellerine sağlık :)

GANNE dedi ki...

Seblacım ben de yaparım gül böreği ve çok da severiz. Sen de mutfağına yeni bir lezzet katmışsın. Ellerine sağlık. Annelerimizin tariflerini öğrenip kullanmak lazım di mi güzelim. Sevgiler...

Quentins dedi ki...

Eline sağlık sebla :)

1kg yufka kaç taneye denk geliyor?

Teşekkürler,

Açalya dedi ki...

Ilk defa yaptigin borek boyle guzel oluyorsa ohoooo...ellerine salik Seblacim.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok teşekkürler Fatma Hanım:) Beğenmenize çok sevindim:)

Sağol Güldoş:) Afiyet olsun:)

Evet, aynen öyle Fadimecim:) Çok teşekkürler:)

Teşekkürler Quentis:) 1 kg dan 20 tane çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam:)

ÇOk teşekkürler Açalyacım:) Demek güzel gözüküyor:)

Benim Hayatim dedi ki...

Annemin favori böreğidir çok seveerim amaa ıspanağı değil. Ellerine sağlık şeker.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım bayılırım gül böreğine.Ellerine sağlık. Ama ben bugün rejime girdim yaaa. Canımda çekti. Yapsamda 1 Tane yesem olurmu ki:)