28 Mart 2008 Cuma

Seyreyle...

2 hafta önce uzun zamandır en çok zevk aldığım oyunlardan birini izledim. İstanbul Şehir Tiyatrolarının sahnelediği "KİM KİMİ KİMİNLE?" Oyun, üç çiftin arasında geçen tuhaf olayları anlatan bir durum komedisi. Yanlış anlaşılmalar, aldatmacalar, sadakat, sevgi...Günlük hayattaki her durum ve de duygu oyunda işleniyor. Oyuncular kesinlikle çok iyi: Nejat Birecik, Perihan Savaş, Senan Kara, Burak Davutoğlu, Hikmet Körmükçü, Bora Seçkin. Çoğu tanıdığımız oyuncular. Bu arada Perihan Savaş hem çok iyi bir oyuncu hem de çok güzel bir bayan. (Söylemeden geçemedim) Ama beni en çok etkileyen Hikmet Körmükçü oldu. Özellikle oyun bittikten sonraki dans gösterisi harikaydı. Kısacası mutlaka izleyin bu oyunu!
Evde dvd keyfinde ise geçen hafta "Şimdi Ya da Asla" ve "Altın Pusula" filmleri vardı. İkisi de güzeldi ama ben fantastik kurgu olan Altın Pusula yı daha çok beğendim. Belki daha çok çocuklara göre bir film gibi görünebilir ama büyüklerin de gayet zevkle izleyeceği bir film. Oyuncuların arasında Nicole Kidman var. Bu kadına kesinlikle kötü kadın rolü çok yakışıyor. Rolünü gayet başarılı bir şekilde oynuyor bence.
Şimdi Ya da Asla ise duygusal hatta dramatik bir film diyebiliriz. Konu: Hayatlarının son aylarında yapamadıklarını yapmaya çalışan iki insanın hikayesi. Oyuncular: Jack Nicholson ve Morgan Freeman. İkisi de tek kelimeyle süperler. Ama film çok sürükleyici gibi gelmedi bana. Biraz sıkıldım doğrusu. Ama tercih sizin tabiki...Hepimize iyi haftalar!...

Fotoğraflar:Mynet

5 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ne güzel bir oyuna gitmişsin. Burdada oynar yakında. İnşallah gidebilirim.
Dvdlerden sanırımm bende Şimdi Yada Asla'yı alabilirim.Sağol önerilerin için canım.Öptüm.

Quentins dedi ki...

Buket List'e bayılmıştık biz. Hatta onunla ilgili bir yazı da yazmıştık belki okumuşsundur... Film kötü olsaydı bile sanırım ben Jack Nicholson faktöründen dolayı yine de bayıla bayıla izlerdim :) Hiçbir filmini kaçırmıyorum. Bahsettiğin oyunu merak ettim, bakalım bize yakın biryerlerde oynuyor mu, paylaşım için tşk.ler :)

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Film tavsiyelerini listeme ekledim teşekkürler. Özellikle Altın pusulayı oğlumla birlikte izleyebiliriz.

Feyza Fidan dedi ki...

Seblacım,en son ne zaman tiyatroya yada sinemaya gittiğimi unuttum desem inanırmısın :(((
Sanırım kızım doğmadan önceydi...Kii özellikle tam bir tiyatro severdim...
Ağzım açık okudum yazını..İnşallah bende en kısa zamanda şeytanın bacağını kırarım :)))
Kocaman öpüyorum seni...

AsYa dedi ki...

şekerim her açtığımda bu pastalarla karşılıyosun ya beni çıldırıyorum:)
zaten kilo vermeMEye çalışıyorum daha da iştahım açılıyor:)
Ben çook özledim sinemaya gitmeyi kocamla yaaa...hatta yalnız gitmeyi..hatta arkadaşlarımla gitmeyi..
..........