23 Haziran 2009 Salı

Güldoş'un ev keki:)

Haftasonu Güldoş bize tam bir ziyafet hazırlamıştı. Beylere ayrı bize ayrı lezzetler...Çayın yanında da son gözdesi olan kakaolu keki yapmıştı ama öyle bildiğiniz kakaolu keklerden değil. Browni gibi tadı. Güldoş bu tarz kekleri ev keki olarak tanımlıyor yani muffin vb. değil de klasik kek. Güldoş'a buradan tekrar teşekkürler. Herşey çok güzeldi.

Malzemeler:

3 yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

1 kabartma tozu

2 paket vanilin

Aldığı kadar un (2 su bardağı gibi)

Yapılışı: Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Ardından yağı, sütü, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu eleyerek koyun. 180 derecelik fırında 45 dak. kadar pişirin. Kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Kekinizi pişirdikten sonra altını, etrafını ve üstünü ıslak peçetelelerle sarıp, temiz bir poşetin içinde 1 gün bekletin. Bu kekinize hafif bir ıslaklık verecektir. Afiyet olsun! Sağlık versin!

7 yorum:

gülden dedi ki...

senin yanında ben çok amatör kalıyorum canım benimmm

Unknown dedi ki...

arkadaşının ellerine saglık.

SOFRAM dedi ki...

Canım hayırlı kandiller diliyorum...
Kakaolu kek te benim favorilerimden, çayla birlikte çok severim, arkadaşının ellerine sağlık çok güzel bir kek olmuş, sizlere de afiyetler olsun Sebla'cığım, en içten sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Tabi canım ne amatör ne amatör:)))

Teşekkürler Eylemcim:)

Çok sağolun Fatma Hanım! Sizin de kandiliniz mübarek olsun! Selamlar:)

Hayatın Ressamı dedi ki...

kakaolu kekin kokusu bile süper...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Aynen öyle Sihirlieller:)

Abuk Kraker dedi ki...

Ben geçenlerde yaptım bu keki.Misafirim gelecekti.Fazla bekletemememe rağmen harika oldu kek.Misafirler de aynı hazır keke benzemiş çok güzel olmuş dediler.
Ellerine sağlık Güldoş :)