8 Mayıs 2007 Salı

Her yeri görmek istiyorum!!!!!!

Uzun zamandır bir yerlere kaçmak istiyorum. Yok öyle İstanbul’dan bıktığımdam değil. Gezmeyi, yeni yerler görmeyi, yeni kültürler tanımayı çok seviyorum. Aslında İstanbul’da bile görmediğim daha birçok yer var...Kuzumla aramızda şu diyalog sık sık geçer: -Nereye gidelim kuzum? –Bilmem, gitmediğimiz bir yer olsun...


Yine görmek istediğim ve bunu Mayıs ayında yapmak istediğim birçok yer var. Mesela: Gelibolu-Assos. Savaşın geçtiği Anzak Koyu'nu ve Conk Bayırı'nı göremedim. Buraları görmek istiyorum. Ağlayarak haber izlediğim ve dinlediğim bu günlerde Çanakkale Şehitliği'nde olmak istiyorum. Oradan, hiç gitmediğim Assos’a gitmek, deniz sezonunu açmak istiyorum.


Bir de Ayvalık var. Geçenlerde Sibel’in Kahvesi’ndeki fotoğrafları gördükten sonra oraya da gitmek istiyorum. Taze sebzeler ve nefis kahvaltılıklarla denize karşı çayımı yudumlamak, meşhur Cunda Adası’nda denizin dibinde taze balık yemek istiyorum.


Sonra Bozcaada’ya da uğramak istiyorum. Oradaki tarihi solumak,meşhur şaraplarından içmek istiyorum. Bir tek ilini bile görmediğim Karadenizi de görmek istiyorum. Yeşilin her tonu var dedikleri yerleri görmek, fotoğraflamak istiyorum. Trabzon’da mıhlama yemek, Sumela Manastırı’na çıkmak istiyorum. İstiyorum da istiyorum. Kimbilir görülmesi gereken ne kadar yer var daha...Yurtıdışı mevzuuna hiç girmeyeyim: Yunan Adaları, Venedik-Roma-Floransa, İspanya, Maldivler, Zanzibar, Şeysel Adaları...Gidecek yer çok ama bu sene iznim bile olmayacak belkide. Ben de hafta sonu kaçamaklarıyla idare ederim artık. Ne yapalım? Sağlık olsun:)


Not: Bu arada tavsiyeleriniz varsa, bekliyorum:)

4 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

atatürk havaalanından çanakkale'ye uçak kalkıyor...hani bir bozcaada kaçamağı yada şehitlik turu...başla derim..bozcaada'ya gidersen haber et..sana adres veririm...istanbuldasın sende...polonezköy'e kaç derim...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok sağol Şebnem:) Bir kaçabilsek, kaçacağız ama...Plonezköy ü unutmuşum ben. Oraya da gitmek istiyorum:)

AsYa dedi ki...

bozcaadaya otobüslerde var hafta sonu için gidebilirsin..gece 12 gibikalkıyolar sabah vapuruyla adaya geçiyosun pazar günü de dönebilirsin..biz yapmıştık:)

Karadeniz içinde geç kalamdın bence..ama trabzonu es geç Rizede muhlama yemelisin..Sümelayıda boşver Ayder yaylasına felan çık sen:) hatta dere alabalığı öneririm.Neyse efenim bi yerlerden linklerden geldim bloguna ..
göz atiim dedim.. yazmadan çıkamaddım..

Sevgiler

Asya

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Asya:) Önerilerin için çok teşekkür ederim. Bir fırsatını bulabilsek gideceğiz ama eşim çok yoğun çalışıyor:( Yorum yazmadan gitmediğin için çok sağol.

Sevgiler.