5 Haziran 2007 Salı

AKŞAM OLSA DA EVE GİTSEM...

Akşam olsa da eve gitsem...Bugün kalktığımda çok yorgun hissediyordum kendimi. Hala da pek enerjik sayılmam. Bir an evvel eve gidip, duşumu almak, kendimle ve evimle ilgilenmek istiyorum. Makinede çamaşılar bekliyor, kenarda da ütülenecekler ayıptır söylemesi. Bugün halletmem lazım mutlaka. Bu sıcakta da ütü hiç çekilmiyor doğrusu. Hele gömlekler...Ben bir de hassasımdır, jilet gibi yapmaya çalışırım. Yemek de yapmam lazım. Onu planladım ama. Kabak-patates-patlıcan kızartma yapacağım. Üstüne de domates sosu ve yoğurt. Yanına da kavun alabilirim;) Hımmm süper değil mi? Zaten kızartmayı kim sevmez ki? Biz de çok seviyoruz ama ben ayda 1 kereden fazla yapmamaya çalışıyorum. Mümkün olduğunca sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Kola içmem mesela. Arada bir gazoz tercih ederim. Ekmeği sadece kahvaltıda yerim genelde. Yemeklerde pek ekmek aramam. Makarna-mantı-pilav üçlüsü ile ekmek yiyenleri hiç anlayamıyorum, kusura bakmayın!!! Kansız olmama rağmen eti haftada 3-4 kere yerim. Her gün et yemeği aramam. Tam tersi bir ara hiç et yemiyordum. Kökende Ege yok ama ben zeytinyağını ve zeytinyağlı yemekleri çok severim. Ama çok kötü bir huyum var: Her türlü tatlıya bayılıyorum! Hayır diyemiyorum:( Yemek yemek benim için bir zevk! Burada Boğa burcu olduğumu da açıklamalıyım tabiki:) Hemen hemen bütün özelliklerini taşıyorum. Çok da severim burcumu. Yazı nereden nereye geldi...

15 yorum:

LoLa dedi ki...

çalışan arakadaşlarım senin gibi sızlanınca iyi bir fırça çekiyorum ben iş bulamazken buldun bir iş sarıl 4 elle diye:))
ütü yapmaktan ben de nefret ediyorum ama eşim çok nadir gömlek giyer zaten t-shirt ütülemekte daha kolay:)...
ben de henüz yemek yapmadım ben düşündüm de her türlü ev işinden nefret ediyorum yaa...
kızartma ver he sıcaktada kızartma yapmayı sevmem eme yemesini severim:)) bir porsiyon alabilir miyim:))

anemon dedi ki...

ÜTÜYÜ HANGİ KADIN SEVERKİ BENİMDE ŞU AN EVDE ÖYLE BİR TEPECİK BEKLİYOR ÜTÜ YAPMAK İÇİN KIZRATMMDAN BENDE İSTİYORUM ..ÇÜNKİ BENDE YAPMAMYA VE YEMEYE ÇALISIYORUM

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şikayet etmiyorum Lola ya. Yapmam gerekiyor sadece. Şu an evdeyim ama sor ne yaptın? Hiiiç. Çünkü çok yorgunum. Ama yapmak zorundayım:( Sen çocuk doğunca ne yapacaksın ayıptır sorması:)

Civcim merhaba:)Haklısın kimse sevmiyor ama birilerinin yapması lazım:) Toplaşın, gelin kızartmaya:) Başka mamalar da yaparım;)

Benim Hayatim dedi ki...

Arkadaşlar ben ütüyü çok severim. O kırışıklıklar düzeldikçe rahatlarım.
Sebla; Sanırım herkeste var bu yorgunluk bıkkınlık bende buna benzer bir yazı yazdım :) Kola içmeyen gruptanım bazen saplıklı yaşam olayını abarttığımı düşünüp bana gülerler. Ama makarna pilavı ekmekle yerim :p

LoLa dedi ki...

annemi çağırcam annem büyütsün ben şimdiden diyorum ki ben sütü hazırlarım sen gece kalkar yedirirsin diyom anneme annem de sen yeterki yap ben bakarım diyor canım benim...
olunca kıyamazsın diyolar bakalım inş. yakında olur nasıl bi duygu acepp

emel'ce dedi ki...

Çok severim kızartmayı ama kendim yapınca yiyemiyorum yemek yaparken doyanlardanım ben..
Ütüye gelince hiç beceremem, gömleklere bir sürü yeni çizgiler eklerim:)

Sebnem'den dedi ki...

HEHEEE...BU KONUDA EN TEMBEL BENİM...YIKAYIP YIKAYIP EVE GELEN KADINCAĞIZA ÜTÜLETTİRİYORUM:))BU SICAKTA KÜFÜR EDİYORDUR BANA BENCE.
SANA BİR ŞEY SÖYLİYEYİM Mİ..BEN DE DELİ GİBİ YEMEK YERİM..AMA COLANIN GAZOZUN TADINI HİÇ BİLMEM.İÇMEDİM Kİ HAYATIM BOYUNCA.BU ARALARDA BAKLAVAYA TAKTIM Kİ TATLIDA YEMEZDİM BEN..YAŞ İLERLEDİKÇE HUY MU DEĞİŞTİRDİM ACABA.BİRDE 1 AYDIR ENGİNARLA BESLENİYORUZ...MMMM..YAZ LEZZET AYI.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ütüyü seven biri! Mücevher Kutusu evlendikten sonra tekrar konuşalım bu konuyu;) Evet, mevsim geçişinden sanırım bu yorgunluk. Sağlıklı beslenmeye devam!!!

Lolacım, hayatta yapamazsın bence! Benim de henüz çocuğum yok ama tahmin edebiliyorum:) Hayırlısıyla senin bebiş haberini bekliyorum:)Bir blogda okumuştum:"Bunca yıldır onun kokusunu, sesini duymadan, ona dokunmadan nasıl yaşamışım?" diyordu. Bu sözler beni çok duygulandırdı...

Emelcim, ben yaparken kokuyla doyanlardan değilim! Daha çok iştahım açılıyor:)

Şebocum, ben henüz eve gelen bayana ütü yaptırmadım. Genelde temizlik haftaiçi oluyor. Ablayla beraber annem de geliyor. Bana kıyamayıp, ütüleri yapıyor:)Güllüoğlu'nun kuru baklavasına bayılırım. Bir de Seyidoğlu'nun fıstıklı kadayıfı:) Enginar süper. Çok da yararlı. Bu yemek konusu hiç bitmez:)

CeRkeS KıZı dedi ki...

bende işyerinde gün boyunca eve gitsem derim..yapacaklarım beynimdedir ama maalesef yapamayacagımı da bilirim :) malum bizim evin paşası anneeee talk ayabaaa sürceezzz diye cekiştirir heryerimden..ben ege kökenli olaraktan bayılırım zeytinyaglı olan herşeye..hatta kekimiz bile zeytinyagı ile yapılır :) ama et ı ıhhhhh :) bir türlü sevemiyorum yaa..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hoşgeldin Çerkezkızı:)Çocuk ayrı birşey...Hem çalışıp, hem evle uğraşmak yeterince zor. Bir de çocuk olunca ne yapacağım? Bilmiyorum. Ben bir yere giderken, 40 saatte hazırlanıyorum. Çocuk olunca ne olacak kim bilir? Allah kolaylık versin. Demek sen de keki zeytinyağı ile yapıyorsun. Ben söyleyince şaşırıyor herkes:)

serinmavi dedi ki...

Ahh ahh boğa burcu ve yemek,bilmezmiyim :) büyük oğlum cumaları 15 gündebir eve geliyor ve gelmeden 4 gün önce başlıyor yemek siparişi vermeye :)sıcaklarda iş hiç çekilmiyor,anlarım :)


selamlar....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Evet Oya:)Boğa=Yemek! Oğlun çok şanslı ama leziz mamalar yapıyor annesi;)

Sevgiler.

CeRkeS KıZı dedi ki...

cocuk olunca bavulla cıkacaksın evden :)) cıkınca bir bakacaksın kendin paspalsın hehehe :) yok okadar kötü değil..bir keresinde yigenimle oglum zeytinyagını başlarından aşağı devirmişlerdi :)))pehlivan gibi dövüştüler sonra :)her konuya uygundur kısaca :P

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

O kesin Çerkez kızı:) Şu anda da kocaman çantalar kullanan ben, bebiş olunca valizle gezeceğim:))Benim kardeşim de annemin arkadaşının halısını sanayağıyla bir güzel temizlemiş:) Oğlan dayıya çeker derler;) Ne olacak bilmiyorum...

sevdamavisi dedi ki...

Seblacığım,
ahhh yüreğimi okur gibisin. haftasonu bile çalışan biri olarak evimi çok özledim ama henüz bir evim bile yok. neyseki gidecek bir evin var:)) ben de boğa burcuyum ve tüm özelliklerini taşıyorum. benziyoruz demek ki o yüzden içim ısındı sana.
canım gönül dostlarına katılanları bloğumda yayınlıyorum da eğer e mail gönderirsen seni de dahil edeyim. sevgiler