31 Temmuz 2007 Salı

ERDEK

Çocukluğumun, gençliğim geçtiği Erdek...İlk defa denize girdiğim, yüzmeyi öğrendiğim, diskoya gittiğim, midye yediğim yer...Yıllardır aynı iskeleden giriyorum denize...Ben kendimi bildiğim bileli, her sene aynı yere gideriz tatil için. Arada Bodrum, Marmaris gibi kaçamaklarımız olmuştur. Ama dönüp dolaşıp soluğu yine Erdek'te almışızdır. Geçen sene kuzumu da götürdüm Erdeğe. O da çok beğendi. Bu haftasonu da Erdeğe kaçtık yine. İki gün için gittik ama değdi doğrusu. Fotolarda gördüğünüz üzere denizin, güneşin tadını çıkarıp, nefis mamalarla ağzımızı tadlandırdık. Gider gitmez birşeyler yiyip, denize attık kendimizi. Erdeğin denizi ve havası biraz serindir. İstanbul'un sıcağından sonra o serinlik öyle güzel geldi ki. Haftalardır ilk defa serin serin uyudum:) Fotolarda gördüğünüz üzere şezlonglara bir güzel uzanıp sanki 1 haftalığına gelmişcesine, ortamın tadını çıkardık. Kitabım ve çayım da eşlik etti bana. Akşam yemekte, kuzumun da geçen sene tadı damağında kalan midye dolmalarla şenlendirdik masamızı. Osman Usta'nın midye dolması üstüne tanımam. Zaten başka yerden de midye dolma yemem. Bir zamanlar tezgahın başında Osman Usta varken şimdi torunu satıyor. Tatmanızı kesinlikle tavsiye ederim.Yemeğin üstüne de deniz manzaralı roofta gitar eşliğinde şu kahve nasıl gider sizce? Yanına da İzmir lokması...2 gün 1 hafta gibi geldi bana. Yalnız dönüşteki feribot kuyruğu felaketti. Eve çok geç geldik. Bugün ancak gelebildim kendime. Yine de değerdi...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

seboşcum herşey çok güzel gözüküyor inşallah seneye hep birlikte de gidebiliriz.

Mutluveumutlu dedi ki...

Gözyaşıcım çok güzel bir hafta sonu olmuş.Bizde ağustos sonu iki günlüğüne bir yerlere kaçmak istiyoruz.Bize yakın olduğu için aklımızda erdek var.Gidersek nerede kalınır,nerede ne yenir,nerede denize girilir senden yardım alabilir değil mi :)

Quentins dedi ki...

ben de ben de bir haftasonu bir yerlere kaçmak, tatil yapıp başımı dinlemek istiyorummmm. darısı başıma :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İnşallah Güldoş:) Siz evlenin de her yere gideriz:))

Merhaba mutluveumutu:) Erdek'te çok yer bildiğimi söyleyemem. Ama şöyle söyleyeyim Erdek'te belli yerler var zaten. Kamplar kısmında moteller, pansiyonlar var. Erdek'in içinde çarşı kısmında çay bahçeleri ve restaurantlar var.Bir de Ocaklar var. Orada da yine pansiyon ve moteller var. Öptüm:)

Sen zaten balayına çıkmayacak mısın Quentis?

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız Sebla'cığım.
Fotğraflardan çok keyifli geçtiği belli.
Sevgiler,

Quentins dedi ki...

Ooo daha balayına var :) 10 Eylül'de. Ben hemen istiyorum, hatta haftasonu gidiyorummmm bile :) Acilen şu stresi üzerimden atıp yeğenimi mıncıklamam lazım.

LoLa dedi ki...

süper gerçekten fotolar
erdek'in methini çoook duydum
gitmek kısmet olur inş. canım
öptüm kocaman

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Evet, az da olsa keyifli geçti Burçin:)

Blogundan okudum Quentis. İyi tatiller! Yeğenini bizim için de mıncıkla ve öp:)))

İnşallah Lolacım! Fotoları beğenmene sevindim;)))

Benim Hayatim dedi ki...

Benim annem Gönen'li çocukluğum da bende çoğu yazımı Erdek'te geçirirdim. Büyünce kesmez oldu eğlenmenize sevindim.

Bende tatile gideceğim için sabirsizlaniyorum canım.

anemon dedi ki...

GÖZYASCIĞIM ,ERDEK BENİM 4 YAZIMI 3 AY ORDA GECİRDĞİM BİR YERDİ BU YIL GİTMEDİM AMA BİR HAFTA SONU 2 GÜNLÜKTE OLSA GİDİP ARKASALARIMI GÖRÜCEM BEN KAMLAR BÖLGESİNDE 80 EVLERDE KALIYORDUM SENİN YERİNİ TAM CIKKARAMADIM SANKİ OARALAR YAKINSIN SOL TARAFINDA GİBİ GELDİ EVET MİDYE DOLMA OSAMAN USTADAN BASAK YERDE BİZE YEMEYİZ DOLMA

GECE BELİRLİ BİR SASATEN SONRADA ÖGS TOSTTT OF CANIM CEKTİ

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Aysuncum ben hala seviyorum Erdeği. Serinliği,sakinliği hoşuma gidiyor:) Şimdiden iyi tatiller!

Bence mutlaka git Civciv! Şimdi daha da serinmiş, ne güzel bu sıcaklarda:)

AsYa dedi ki...

sizi tatilciler sizi:) ben resimleri görünce yazmadan gidemedim..yapın tatilleri yapın..bende seneye çatlatıcam işte herkesi:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Asyacım 2 günlüğüne gittik vallahi:) Bu sene iznim yok benim:( O kadarcığı da tatilden sayma yaaaa;))İnşallah seneye Efe ile beraber cup cup yaparsınız denizde:))))

nermin dedi ki...

Erdek'le ilgili harika düşünceler hepsi.ben de ERDEK'TE öğretmenlik yapıyorum.Denize yakın dubleks evimi pansiyona veriyorum.Her türlü ihtiyacınıza uygun olacağına eminim.Eğer Erdek'te tatil yapmayı düşünüyorsanız irtibata geçebilirsiniz.tel nu 05547049233 ya da 02668455661