28 Ağustos 2007 Salı

İZ BIRAKANLAR -1-

10 seneyi aşkın bir süre önce bir dizi vardı. Hatırlar mısınız? Deniz kenarında bir kahvesi, köşe başında bir lokmanı, nalburu, eczanesi, fırını, eski ahşap evleri, yatırı olan bir mahallede geçerdi bu dizi. Adeta yaşıyordu bu mahalle. Başrolde kendi halinde 3 çocuğunu büyütmeye çalışan bir baba, kahve işleten can dostu, çapkın dedesi, eski aşkı, yeni aşkları, nalburu, şişman fırıncısı...Süper Baba...Hiç unutmayacağım, ben de iz bırakan dizilerden biri. Her cuma ailece tv başına geçer, sabırsızlıkla başlamasını beklerdik. Eskiden bu kadar dizi enflasyonu yoktu. Belli başlı diziler vardı. Süper Baba da bunlardan biriydi. Ailece hiç sıkılmadan izliyorduk. Ben o zamanlar lisedeydim. Dizide sevgi, aile bağları, aşk, başarı, hırs, kıskançlık, inatikam, yardımseverlik, dostluk, komşuluk vb... her türlü konu işleniyordu. Bir bölümde yıllarca beklenen sevgili İpek bir anda ortaya çıkıyor, diğer bir bölümde ailenin büyüğü Yakup dede sevdiği nineyi kaçırmış, eve getiriyor. Yaşanan çocukluk aşkları, baba ile girilen kuşak çatışmaları, maddi sıkıntılar kısacası hayat mücadelesi. Süper Baba nın çok izlenip, sevilmesi bu yüzdendi. Dizideki karakterler gibi bizler de hayat mücadelesindeyiz. Kimimiz evde, kimimiz okulda, kimimiz işte...Hepimiz sorunlarla boğuşuyoruz zaman zaman. İşte bu dizi bu yüzden hala hatırlanıyor, eski bölümleri hala izleniyor.


Türkiye Süper Baba sayesinde tanıdı Çengelköy'ü. İpek'in eczanesi, Sermet'in köşesi, Arçelik bayii, ekmek fırını, nalbur ama en unutulmazı da Nihat'ın kahvesi. İstanbul'a her geldiğimde Nihat'ın kahvesini görmek isterdim ben. O sokaklarda yürümek isterdim. Sanki bir sokağın başından Fiko çıkacaktı karşıma Deniz ile elele...Dediğim gibi bu mahalle yaşıyordu. Sende, bende, hepimizde...



Fotolar:www.superbaba.org

12 yorum:

Emre dedi ki...

Ay ne iyi ettinde hatırlattın bu diziyi şimdi, bizde ailecek izlerdik bu diziyi beğenerek, heyecanla, bide ŞEHNAZ TANGO vardı hatırlarsan, o da çok süperdi bence, en azından şimdik dizilerdeki gibi entrika, çatışma, kavga, ölüm yoktu o dizilerde, üzüntülü sahneler olsa dahi o da adabıncaydı bence:) iyi oldu be Sebla hatırlatıp beni taa o zamanlara götürdüğün için.

Mutluveumutlu dedi ki...

Seblacım bu dizi hiç unutulurmu,onun keyfi verdiği mutluluk başkaydı gerçekten.Birde tam yeni yetiştiğimiz zamanlardı,orada yaşanan masum aşklar ne güzel gelirdi :)
Yazımı yüzümde ufak bir gülümsemeyle yazdım iman ki :)

Asortik Krep dedi ki...

Ben kafayı çektikleri o deniz kenarındaki lokantaya hastaydım :)

Adsız dedi ki...

süper süper süper..ne iyi ettinde hatırlattın..
bende asortikcim gibi en çok o lokantanın hastasıydım..birde fikonun içindeki o gizli aşığa hayrandım..

Sebnem'den dedi ki...

SEBLACIĞIM YA..OKURKEN BİR HOŞ OLDUM.NE GÜZEL HATIRLATTIN BİZE.FİKO'NUN BİR DE ECZACI SEVGİLİSİ VARDI.O KIZ ŞİMDİ KADİR İNANIR'IN SEVGİLİSİ..NE AŞKTI ONLARIN Kİ..

LoLa dedi ki...

bayılırdım bu diziye en çokta fikoyu ve diziye sonradan katılan zeytinin teyzesi elifi, hani şimdi yaprak dökümünün fikretini severdim...
fikonun çocukları için çırpınışları alim ve ablasının(adını unuttum) asilikleri,dedeleri...
tadında bırakılan bir diziydi işte...

Benim Hayatim dedi ki...

Bizde ailecek zevkle izlerdik. Çocukların annelerine sinir olurdum. Hala da o kadın hep o rolü çağrıştırır bende :)

sessiz balik dedi ki...

bir de bu dizinin yeni türkü tarafından yapılmış müzikleri de ne güzeldi

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Her cuma nasılda merak ederdim o zaman sanırım hazırlıktaydım.Ama kafamda belliki çok güzel bir yerde kalmış.Bu yıl ilk defa Çengelköy'e gittim.Niko'nun kahvesini gördüm.Oraları biraz gezdim yıllar öncesine dönmüştüm.Şimdi sende aynı duyguyu yaşattın tekrardan.Çok teşekkürler:)

Bri; dedi ki...

İzlediğimiz en kaliteli dizilerdi onlar kim nasıl unuturki...Süper babayı,ikinci baharı,bizimkileri...Ailecek izlenebiecek eski güzel diziler..Kimse kimseye abuk subuk teklifler etmezdi,akşamın bi vakti abzürt sevişme sahneleri çıkmazdı tvnin içinden güzeldi özeldi...aşklar en çok masumken güzeldi galiba..Saol hatırlattığın için..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Herkesin ortak noktası "Süper Baba" diyebiliriz sanırım. Eğer yüzünüzde bir gülümseme oluşturabildiysem ne mutlu bana! Siz de geçmişe dair paylaşabileceğimiz anıları yayınlayın bence:)))

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ya arkadaşlar ne süper bi diziydi değilmi.herkeste olduğu gibi bendede hatırası çoktur budizinin.beni ençok ağlatan bir sahnesi vardı.hani fiko hapse düşüyor ve çocuklarıyla görüşemiyordu çocuklarıda ona bir ses kaseti hazırlayıp gönderiyorduya(mahalledeki herkesin konuşmalarını kayd edip)işte bu sahne.gelmez böyle bir dizi birdaha.bazen ntv de eski dizilerin oyuncuları bir araya geliyor.eyer süper baba dizisinin ekibinide bir araya getirirlerse çok seviniriz