25 Kasım 2007 Pazar

Kaynana Çatlatan Tarifler-Cheesecake:)

İşte bir etkinlikte daha: Kaynana Çatlatan Tarifler Sevgili Lale'nin fikri bu etkinlik:) İsmi de içeriği de çok güzel. Kendisine kolaylıklar dileyerek tarifime geçiyorum. Ne yapsam diye çok düşündüm. Biraz özgün bir tarif olsun istedim ve yakın arkadaşım Gülden'in arkadaşı Berna'dan aldığı cheesecake tarifini yapmaya karar verdim. Bu cheesecake in belli bir adı yok. Özelliği pişirilmeden, dondurularak yapılması. Aslında cheesecake bu sefer istediğim gibi olmadı ama yine de paylaşmak istedim. Bu sıralar mebcur kalmadıkça mutfağa pek girmiyorum. Malum sınav yakın. Tarif için Gülden'e ve Berna'ya teşekkürler.

Malzemeler:

1,5 paket Eti burçak bisküvi
200gr tereyağı (Ben 150 gr kullandım)
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
1 paket labne peynir
1 paket vanilin
3 yumurta beyazı
1 paket Dr. Oetker kıvam verici veya 1 paket krem şanti

Yapılışı:Tereyağını erit, bisküvüleri iyice ufalayın. Sonra iki malzemeyi yoğurun, yağlı kağıt koyduğunuz bir tart tepsinin içine güzelce yayın. Toz şekerini, kremayı, labne peyniri, kıvam vericiyi ve vanilini iyice karıştırın. Yumurtanın aklarını kar haline getirin ve 1 çimdik tuz atarak karışıma ekleyip, karıştırın. Sonra karışımı tart tepsine dökün. Buzdolabında sabaha kadar bekletin. Cheesecakenizi meyvelerle, pişmaniyeyle, meyve soslarıyla servis yapabilirsiniz. Ben çikolata sosunu tercih ettim. Bu tatlının özellikle sıcak günlerde güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Afiyet olsun:)

12 yorum:

Mutlu Kum Taneleri dedi ki...

Süper görünüyor !!!

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Valla çok hoş gözüküyor cheesecake. Ellerine sağlık canım...

emel'ce dedi ki...

Seblacım ellerine sağlık, bugün işyerinde hadi pasta yap bizede getir bizde afiyetle yiyelim dediler ama biliyorsun bende öyle marifetler nerde:))

kakaolusevgi dedi ki...

tatlım cidden kaynana çatlatan tarif olmuş yahu :))benim de buzdolabındalabne peynirlerim var,nasıl değerlendirsem diye düşünüyordum,hazır bisküvilerim de varken,bir ara bu tarifi de yapayım bakayım.Teşekküler,ellerine sağlık.

Selen dedi ki...

Seblacım,
Aklıma geldi de yazayım dedim. Esra'nın tarifleri arasında farkettiysen 2 tane kıymalı patlıcan var. Seninki http://buyuleyenmutfakkokusu.blogspot.com/2007/07/kiymali-patlican.html
Aman ötekiyle karışmasın cnm, sevgiler

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ya bu kaynana çatlatanı bende denemek istiyorummm çok güzel görünüyooo:)

anemon dedi ki...

cheesecake bayılrım ama bu cok kolay görünüyor ellrine sağlık bende mutfaa giripte böyle seyler yapmamaya çalısıyorum bu aralrv malum can simitlerinden dolayı:))

Yasemin dedi ki...

nasil yani pismaniyeylemi ? vay orjinal bi fikir denemek lazim.. her ne kadar pismemis yumurtali falan olunca biraz tereddut olsada yinede sahane tarif! ellerine saglik seblacim!

AsYa dedi ki...

görüşürsek eğer ben ciiisss keyk istiyorum:P

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Teşekkürler Mutlukadın:)

Çok sağol Muhabbetçiçeği:)

Emelcim ilgi meselesi bence:) Ben yemei de yapmayı da çok seviyorum:) Öptüm:)

Kakoulucum çok pratik yap mutlaka ama yayınla, bakalım:)

Zarifecim sen de dene! Zor değil:)

İnşallah Yeni tadlar:)

Halecim o konulara hiç firmeyelim:) Ben de çıkamıyorum işin içinden:))

Evet Yasemincim pişmemiş ama 40 yılda bir:) Dene mutlaka:) Öptüm seni de bebişi de:)

Tabiki Asycaım:) Ama bu tarif gelene kadar erir, sana nutellalı yaparım ben:))

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, inan çok iştak açıcı görünüyor! Hele de o çikolatanın akıyormuş gibi görünümü, offf!
Ellerine sağlık!
Krema sertleştirici aldım, henüz kullanmadım. Yapılışını şimdi sende okudum. Bilgilendirdiğin için çok oçk teşekkürler! Malum, krema ve krem peyniri birarada kullanınca krema biraz sulandırıyor! Bne de bu yüğzden krma sertleştirici kullanmak gerektiğini düşünüyordum. Ama naslı kullanılacağını henüz bilmiyordum!
Çok öpüyorum! Sınavlarında başarılar canım!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok teşekkürler Burçakcım:) Beğenmene sevindim:) Buzluktan çıkar çıkar ye:) Evet, kıvam verici çok iyi oluyor. Çok sağol! Ben de öptüm kocaman:)