14 Aralık 2007 Cuma

Sınav, dostlar, tanıdık sokaklar...

Haftasonu malum sınav için Ankara'daydım. Sınav pek iyi geçmedi. Çok umutlu değilim açıkcası. Bu konuyu hemen kapatarak Ankara dolu satırlara geçelim. Belki daha önce bahsetmişimdir; ben ortaokulu, liseyi ve üniversiteyi Ankara'da okudum. Tam tamına 10 yılım geçti orada. Hayatımda en çok kaldığım yer Ankara'dır. 5,5 yıldır İstanbul'dayım, bakalım İstanbul Ankara'nın rekorunu kırabilecek mi? İstanbul'a çok büyük bir hevesle geldim, çünkü kuzum buradaydı:) Hiç unutmuyorum yıllar önce İstanbul'a staj için gelmiştim ve 1,5 ay kalmıştım. Dönüşte otobüste söz vermiştim İstanbul'a:"Bir gün geri döneceğim sana!" diye...Ve evet döndüm, İstanbul'dayım artık ama Ankara'yı özlüyorum bazen, özellikle arkadaşlarımı. Lise, üniversite...Okul arkadaşlarının yerini kolay kolay kimse dolduramıyor. Canım dostum Banuşumla cumartesi dolu dolu bir gün yaşadık. Banuş bana çok güzel bir kahvaltı hazırladı. Okul yıllarımızın meşhur üçlüsü simit-peynir-paprika da sofradaydı. Akşam Begüş de katıldı bize. Okul yılları, iş, insanlar, ilişkiler oldu sohbet konumuz. Bir söz vardır, bilir misiniz? "Gerçek dostluklar, araya uzun zaman da girse, kaldığı yerden devam eder!" Bunu yakayabildiğiniz dostlarınız varsa, ne mutlu size! Biz o akşam tam da bunu yaşadık!!!Sınav sonrası Tubişlere gittim. Teyzesi, anneannesi, dayısı da oradaydı. Neredeyse 6 senedir görmemiştim onları. Tubişin teyzesinin mamalarının ve çayının yanına sıcacık bir sohbet eşlik etti. Büyükler hiç değmemişti de biz büyümüştük sanki. Her ne kadar bilinç altına atmaya çalışsak da biz büyümüştük. Lisedeki çocuklar değildik artık ama özümüz aynıydı. Yıllar onun üstüne sadece tecrübe inşa etmişti...Hep böyle kalabilmek dileğiyle...

6 yorum:

kedi dedi ki...

Rahatlamışsındır:)

Tubiş,banuş,betüş tanıyor muyuz?Bloger mı bunlar?
Merak işte:)

Kahvaltı fotosu çok sade ve güzel çıkmış

...Aslı Cadısı... dedi ki...

En çok inananlardanım gerçek dostlukların arasına zaman bile girse kaldığı yerden devam ettiğine.Ne kadar güzel hatırlanası anılarla dolu yerlere gidip görmek:)

Yasemin dedi ki...

:) Ankara'nin en guzel yani Istanbul'a donusudur derler :) bence dogru derler.. ama aslinda bunu diyenler belkide Ankara'yi yasamamis olanlar.. ne kadar gusel eskileri yad ettigin guzel bir gun olmus dilerim istanbul sana dilediklerinden fazlasini verirde o gun ler guzel anilar olur hasretler degil :)

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Sebla,

Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.
Sevgilerimle.

Burcu Demirel dedi ki...

Yılmaz Erdoğan'ın bir şiirinde der ki..Ankara'yı sevmeyene bir zulümdür,bu kadar insanın neden Ankara'yı bu kadar sevdiğini anlamadan Ankara'da yaşamak..Demek aynı şehirdeymişiz Seblacım..Hoşgeldin..

Adsız dedi ki...

sebosum iyi ki geldin, iyi ki varsın; nasılda özlemistik birbirimizi nasılda kısa geldi zaman, en kısa zamanda sohbetin, yasanmıslıkların ve hayatın en güzel yerinden devam edebilmek dilegiyle...... tubissss