14 Şubat 2008 Perşembe

YE#31 BAYAT EKMEKLER-YUMURTALI EKMEK

Ye etkinliklerinden birinde yine sıra. Bu ayki etkinlik konusu "Bayat Ekmekler". Ev sahibesi sevgili Hale. Hepimiz bayat ekmeklerden ne yapsak diye düşünürüz çoğu zaman. Bu etkinlik sayesinde cevaplarımızı alacağız. Eminim ki çok ilginç ve pratik fikirler çıkacak ortaya:) Hale'ye teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum. Benim etkinlik için seçtiğim tarif: Yumurtalı Ekmek diğer adıyla da Cici Papa:) Tarife geçmeden önce bayat ekmekten yapabileceğimiz bir alternatif daha sunmak istiyorum size. Bayat ekmeklerinizi küçük parçalara ayırarak fırında bir süre kızartın. Sonra robottan geçirin. Buyrun size galete unu:)
Malzemeler:
Kızartmak için sıvı yağ
Ekmek
1 yumurta
Süt

Yapılışı:Yumurtayı ve sütü çırpıp bir karışım hazırlayın. Süt için göz kararı bir ölçü kullanıyorum. Ne çok sıvı ne de yoğun olsun. Dilim sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ekmekleri hazırladığınız karışıma iyice bulayarak, kızartın. Sıcakken servis yapın. Afiyet olsun!

18 yorum:

Adsız dedi ki...

ekmekler çok leziz görünüyor tam benlik...

Quentins dedi ki...

Offff nasıl da canım çekti şimdi, acıkmaya da başladım. Yanında da taze demlenmiş mis gibi bir çay :)Ellerine sağlık. Annem arada akşamüzerleri yapardı bundan ama ben evlendim evleneli neredeyse hiçbir şey yapmıyorum, offf :( Sadece klasik/kolay yemekler yapıp duruyorum, silkin Quentins :)

sessiz balik dedi ki...

seblacım
çalışan hanımlar için bayat ekmek değerlendirme gereksinimi çok sık gündeme geliyor sanırım;bütün gün evde kimse yokken bi de üstüne bi akşam dışarda yiyelim dendi mi sonuçta al sana bayat ekmek .
ben kızartmadan kaçtığım için bu karışım içine biraz peynir ekleyip ekmeğin üstüne sürüp fırında pişirerek değerlendiriyorum

Burcu Demirel dedi ki...

ben buna bayilirim..bi de seyi severim.. ekmek uzerine yumurta, peynir ve maydonoz karisimini surup firinda pisirmek..kahvalti icin bu da super oluyor..

Sebnem'den dedi ki...

mmmmm..güzell.tatlım ben bu gün anneannemin yanına gidiyorum ameliyata alacaklar..hafta sonu gelemeyeceğim..geçen haftada aramayı unuttum..abimle beraberdim çünkü..
şimdi sana tarif vereyim bende..
2 yumurta,tadını sevmediğin beyaz peynir,maydonoz karıştır.kara biber de serp..bayat ekmek dilimlerinin üzerine az biraz tereyağı sür..hazırladığın malzemeleri ekmek dilimlerinin üzerine dök..fırında pişir...aklında olsun tepsine fırın kağıdı koy ki tepsi eriyen peynir ve yumurtadan bulaşmasın...kahvaltıda hoş oluyor doğrusu

Sebnem'den dedi ki...

aaaa sessiz balıkta benim yazdığım tarifi vermiş..hihihi görmemişim valla

Adsız dedi ki...

mıır küçükken kahvaltıda yapardı annem hep canım nostaljik oldu bana ellerine sağlık

Benim Hayatim dedi ki...

Ben bayılırım yumurtalı ekmeğe! Bir ara otomatiğe bağlamıştım her cumartesi pişiriyordum :)

Ekmek yoksa akşma dilimleyip, bayatlatıyorum:) o kadar yani.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım bayılırım ben yumurtalı ekmeğe. Ama kızartma olunca bazen ağır oluyor diye yapmıyorum. Ama bayat ekmekleri araya vermemek için süper. Galeta ununu bizde yaparız öyle. Çok iyi oluyor. Öptüm canım. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

AA canım çektiii.Yarın sabah yapayım bari bak iyi getirdin aklıma.Mutlu hafta sonları

Adsız dedi ki...

Annem buna ekmek baligi derdi. Pazar sabahlari ekmek baliginin kokusuna uyanmak kadar guzel birsey yoktur sanirim :) Yaninda da zeytin-peynir-domates-hmmm enfess

emel'ce dedi ki...

Bende bayılırım yumartalı ekmeğe ve bende yumurtalı ekmeğe cici papa derim:))

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım ne de güzel görünüyorlar ekmekler, çok severiz bu ekmeleri, ellerine sağlık canım.
Kızlar da yarın kar tatili olduğu için büyük keyif içindeler, selamlarını gönderiyorlar canım...:))
Sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Herkese paylaşımları için çok teşekkür ederim! Meğer yumurtalı ekmek herkesin ortak noktasıymış:) Hepinizi öpüyorum kocaman:))

SeyyAh dedi ki...

Sebla hanım merhabalar,
Öğrencilik yıllarımızda ders ve işten bol ekmek kuruturduk. O zaman hemen sütlü yumurtaya ekmek dilimlerini bulayıp kızartır çayın yanında yerdik. Şimdi o günleri andım...
Teşekkürler...
Ellerinize sağlık...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Seyyah! Herkesin ortak noktası buymuş sanırım! Tarif sayesinde herkes farklı anılar canlandı! Ben teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Yazar cok tesekkurler...

Selamlar Melek

Adsız dedi ki...

merhabalar ellerinize sağlık ben çok yaparım yumurtalı ekmek peynirli ve maydonozluda ne varsa evde bir tarifim daha var
bayat ekmekler her zaman düzgün dilimli olmuyor ben onları küçük parçalara ayırıyorum lokma lokma sonra bir teflon tencereye biraz yağ ekmekleri biraz kızartıyorum sonra üzerine yumurta döküyorum biraz da öyle karıştırıyorum kapağını kapatıp yumurtalar pişince üzerine pancar pekmezi döküyorum istediğin kadar sonra sıcak sıcak afiyetle ye tatlı oluyor ama tuzlu ve tatlı bir arada denemeden karar vermeyin afiyet olsun