17 Kasım 2008 Pazartesi

Pazartesi Yazısı

Yeni bir hafta! Yine bir pazartesi! İstanbul karanlık bu sabah. Hava durumunda yağmurlu diyordu. Haftasonu 2 gün evdeydim. Cuma akşamı haftalardır direndiğim hastalık yakaladı beni. Burnum akıntısı, kırgınlık vs...Hastalığın her türlüsü kötü ama şu nezle-grip daha bir kötü sanki. En sinir olduğumsa devamlı mendille gezmek! Şahika gibi burnumuza kağıtları tıpa yapıp, gezmek lazım! Bir de bir espri vardır: "Nezle-grip ilaç alırsan 7 günde, almazsa 1 haftada geçer!"Babam söylemişti bunu bana. Ortaokuldayken yine şiddetli bir nezle olmuştum. Ayrıca bu söze da sinir olmuştum. Gerçekten ilaç da çok fazla birşeyi değiştirmiyor. Sadece hissettiğiniz anda hemen alırsanız bazen etkili oluyor. Öyle işte; haftasonu evdeydim. Cumartesi CNBC-E de ne kadar dizi varsa hepsiniz izledim:) Şu sıra favorim: Side order of the Life. Bu arada kendimi biraz iyi hissedince ütü de yaptım. Ama cumartesi akşamı burnum tekrar akmaya başladı. Neyseki dün iyiydim. Hatta evi toparladım biraz. Akşam yemeğini dışarıda mı yesek derken ben hallederim dedim kuzuma ve süzme mercimek çorbası ile domatesli-peynirli makarna yaptım. Sonra da aylık alışverişverişimizi yaptık. Carrefour da bazı ürünlerde indirim olması dikkatimi çekti. Örneğin; Barilla tortellini makarna 3.90 a inmiş. Sanırım önceden 5,5 tu. Scwarzkopf Gliss saç kremi 5.75 ti, 4.90 a inmiş. Enteresan doğrusu! Acaba kriz nedeniyle mi böyle bir indirim yaptılar??? Bu arada Gliss ürünlerini tavsiye ederim. Ben boyalı saçlar için olanını kullanıyorum ve memnunum.
11 gündür diyetteyim. Hem kilo hem sağlık için açıkcası. Çünkü biliyorsunuz tatlıya çok düşkünüm ve geceleri de kalkıp tatlı yeme huyum var. Ama 11 gündür sadece 2 kere kalktım. Birinde muz, birinde biraz nesfit yedin. Geceleri savaş halindeyim kendimle. Dün tartıldığımda 1 kilo verdiğimi gördüm ama tabiki birkaç hafta sonra daha net belli olur. Diyet derken belli bir liste yok; hamur işini ve tatlıyı kestim. Tatlı olarak günde 1 adet madlen çikolata ya da 1-2 adet bisküvi yiyorum. İnşallah istikrarlı bir şekilde devam ederim. Hedef: 7 kilo! Aslında vermek değil de öyle kalmak esas problem! O yüzden verdikten sonra da dikkat etmem gerekiyor! Herkese iyi bir hafta diliyorum!...

9 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Haftasonu bir yere çıkmayacaksam bende CNBC-e deki dizileri kaçırmıyorum.Hepsi de birbirinden güzel diziler... Bende o diziyi beğenerek izliyorum.
Genelde Carrefour bazı markalarda indirimini sık sık yapıyor. Gliss hem şampuanını hemde saç kremini kullanıyorum memnunum bende.

Diyet içinde kolay gelsin. Tatlı ve hamur işlerini bırakınca kilo vermek kolay oluyor. Benim hipotiroidim olduğu için kilo vermekte zorlanıyorum. Ne yaparsam yapayim :( 3 sene öncesine kadar hep 50-55kg arasıydım.

Sevgiler...

SMİLENA dedi ki...

geçmiş olsun canım.bizim evde minik kuzular aynı durumda önce büyük oğlan grip oldu arkasında küçüğü.rejime gelince keşke verdikten sonra da koruya bilsek.ben 6 öğün yiyerek verdim 15 kiloyu ve şimdi de aynı şekilde devam ediyorum galiba çok etkiliyor.az ama sık ye.hem acıkmıyorsun hem metabolizman daha çabuk çalışıyor...eh bir de yeşil çay iç..
sevgilerle .sağlıklı bir hafta diliyorum...

Flame dedi ki...

Geçmiş olsun. Diyet içinde kolay gelsin. Bencede korumak çokk daha önemli.

SOFRAM dedi ki...

Canım Sebla'cığım çok geçmiş olsun canım.Bu havalarda sanırım herkes hasta biz de yeni atlattık sayılır.Hafta sonu hava çok güzeldi, biz de parklarda dolaştık,biraz resim çektik eşimle, o sonbahar renkleri her zaman büyüler bizi, her zaman da bulamayız bu güzel havaları.
Canım diyette de kolaylıklar diliyorum, ah bizde hep başlıyoruz ama bir misafir derken yapılanlar da boşa gidiyor, verdiklerimiz tekrar alıyoruz.
Öptüm canım, güzel bir hfta diliyorum, sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok sağolun Zerrin Hanım:) Haklısınız troidler çalışmayınca kilo vermek zor ama önemli olan sağlık! Hem siz annesiniz biraz kilo olacak artık;)

Size de geçmiş olsun Smilena! Salgın klasiği işte! Evet az ve sık yemeye çalışıyorum ben de. Teşekkürler:)

Sağol Alevcim:) Bakalım ne kadar verip, nasıl koruyacağım:))

Çok sağolun Fatma Hanım! Sormayın yapılınca yeniyor ama di mi:)) İşte ben artık yapıp servis edeceğim:)))

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun canım ya bu arada ben de CNBC'deki dizileri hastayım bu sayede ingilizcemizide heba etmemiş oluyoruz değil mi?

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun canım ben de cnbc e hastasıyım bu sayededilimizde unutulmuyor nankör malum yabancı dil alt yazıları okumadan anlamaya çalışıyorum ben

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Sağol CW! Aynen öyle, kulak aşinalığı yapıyor. Çok haklısın:)

Flame dedi ki...

Seblacım senin header'ın kare ya onu dikdörtgen yapsan çok daha güzel olcak. Nacizane benim fikrim tabi bu, sevgiler...