18 Aralık 2008 Perşembe

YER ELMASI

Herkes bilmez yer elmasını. Ben de ortaokuldayken yemiştim ilk kez. Bir komşumuz yapmıştı. Sebze aşığı babam bayılmıştı. Hemen tarifini aldı. O da yapmaya başladı. Uzun zamandan sonra geçen hafta yine yapmış. Bana da burada paylaşmak düştü:) Yalnız malzemelerin ölçüsü yok baştan söyleyeyim. Babam 40 yıllık ev hanımları gibi göz kararı yapmış.
Malzemeler: Yer elması, havuç, soğan,1/4 çay bardağı pirinç, dereotu, zeytinyağı, 1 adet kesme şeker ve su.

Yapılışı: Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın. Daha sonra küçük küçük doğradığınız yer elmalarını-havuçları ve yıkadığınız pirinci soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra su ve şekeri ekleyin. Suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun! Sağlık versin!

5 yorum:

Flame dedi ki...

Alper küçükken sebze çorbasının içine mutlaka koyardım yer elmasını. ben aslında sebze severim ama denememiştim böyle hiç.

Yasemin dedi ki...

hımm, aslında ben her sebzeyi yiyenlerdenim. nede olsa egeliyim. ama yer elması yedimmi hatırlamıyorum. allah allah yememiş olmama imkansız. dur ben bi annemi ariim :):)

ellerine sağlık seblacım, bu arada yine ve yeniden Allah kavuştursun.. askerliği bi yaşayan bi de bekleyen bilir ;)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Babanın ellerine sağlık canım. Ben severim yer elmasını.
Şimdi farkettim uzun zamandır yapmamışım.

Prison break benim de severek izlediğim bir dizi. Hatta 4.sezonu tv.den önce netten izledim. Lost un 5.sezonu bekliyorum şimdi :)))

Sevgiler...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Dene mutlaka Alevcim:) Alternatif bir lezzet:)

Yemiş misin Yasemincim? Bence yemişsindir, unutmuşsundur:)) Dene mutlaka! Güzel bir lezzet:) Tekrar çok ama çok teşekkürler:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Teşekkürler Zerrin hanım:) Ben de Lost u bekliyorum. Ama izlemek için kuzumu bekleyeceğin sanırım:)