Geçen pazar günü Çiya'daydık. Babamla ben pazı borani yedik, nefisti. Herkes çok sevdiği için dün annem aynısından yapmış. Laf aramızda annemin çok daha lezizdi:) Mutlaka deneyin! Pazı zaten leziz ama börülceyle daha da leziz oluyor.
Malzemeler:
1 demet pazı
1 adet kırmızı biber
1 adet iri kuru soğan
Çok az bulgur
Yarım su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı (Yağ miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı salça
Yapılışı: Pazıları ince ince doğrayın ve bol su ile yıkayın. Soğanı zeytinyağı ile kavurun. Ardından salçayı ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra pazıları, bulguru ve haşlanmış börülceleri, nar ekşisini ve kesme şekeri koyun ve yarım bardak su ile pişirin. Afiyet olsun! Sağlık versin!
Mutlu haftasonları!
5 yorum:
pazı,börülce ilginç....mutlaka deneyecegim.paylaştıgın için teşekkür
Bayılırım ot yemeklerine,ben de daha çok ot yiyen bir aileden geldiğim için sanırım :))Ama börülceyle hiç yemememiştim,denenmeli.
Funda Arar ne söylese güzel be kardeşim,canım benim zuzun la da gezeceğin günlere az kaldı inşaallah.
Amannnn,bizim içimiz hep genç,sen ona bak.
Merhaba Ufuk:)Çok güzel bir birliktelik:) Dene mutlaka!
Pazı seviyorsan sen de dene Kakaolucum:) Sağol az kaldı evet:)
Sebla'cım,Eline sağlık güzel haftalar:)
hiç denemediğim bir tat pazıyı sarma olarak yaparım ıspanak gibi pişiririm ama bu şekilde denemedim en kısa zamanda yapmak isterim :)annenizin ellerine sağlık
Yorum Gönder