10 Ağustos 2010 Salı

Ramazan geldi, hoş geldi:)

Ben hatırlamıyorum hiç yaza geldiğini Ramazan ayının...32 senede bir geliyormuş şu sıcak günlere ama Ramazan demek kış demektir! Güneş erken batar, hava soğuktur, daha mesai bitmeden gelir iftar saati...Şimdi 8'i geçecek açtığımızda...Bakalım nasıl baş edeceğiz sıcaklarla? Sıcacık çorbaların yerini buz gibi limonatalar, kompostolar alacak bu sene. Dumanı üstünde yemeklerin de zeytinyağlılar. Üstüne de dondurma yakışır herhalde:) Herkese sağlıklı, serin, keyifli bir Ramazan ayı diliyorum...

4 yorum:

Hayatın Ressamı dedi ki...

Bencede kış ve sıcak çorbayı beklemektir ramazan.Busene tam senin dediğin gibi olacak iftarlar.Hadi yemeklere çözüm buldun ya oruç nasıl olacak.Allah gücünü verir hepimize inşallah.

havlu-dantel dedi ki...

sen küçüksün demekki hayatım. kışa gelene kadar en az 15-18 sene var artık. İftar sofrası için haklısın ama
ezan yolda okunurdu, biz eve gidene kadar sofra muhabbeti biterdi, böyle güzel olacak :)

nalan dedi ki...

pembe domatesi eğer senin yolun düşer ya da tanıdıkların olursa eğer ege'de yerel pazarlardan bulursun. ya da kızıltoprak'ta var bir manav. cumartesi ve çarşamba kendi yetiştirdiklerini getirir azar azar satar. o domateslerin çekirdeklerini çıkartırsan ( www.pembedomates.org ve www.pembedomates.blogspot.com sayfasında "tohum alma" diye aratarak bakabilirsin ) sen de seneye fidelerini elde edersin.
emek olmadan yemek yok netekim :)

Stil Direktoru dedi ki...

amin tatlım hepimize