1 Mayıs 2007 Salı

Domates Çorbası ve Tortellini

Sıra geldi yemeklerime. Blogumu açtığımdan beri yemek yapıp, koymak istedim. Ama bir türlü fırsat bulamadım. Kısmet bu akşamki menümüzeymiş. Menümüzde domates çorbası ve İtalyanların meşhur mantısı tortellini vardı. Tarifler belki çok profesyonel değil. Ama lezzetinden emin olabilirsiniz.


Domates Çorbası:



Bu çorba benim misafirlerime yaptığım yemeklerin başında gelir. Genelde herkes hazır zanneder:)

1 orta boy domates
3 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı domates püresi veya salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ (ben hemen hemen tüm yemeklerde kullanıyorum)
Tercihe göre; kaşık ucuyla tereyağ
Karabiber ve tuz
Sıcak su (miktarı isteğe bağlı)


Yapılışı: Un ve yağı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Domatesi rendeleyin. Rendelenmiş domatesi, kavrulmuş una ekleyin. Kısık ateşte karıştırın. Daha sonra domates püresini/salçasını da ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra, üstüne karışımı eritecek kadar sıcak su (1,5 su bardağı) ekleyin. Karışımı blender ya da ezici bir aletle püre haline getirin. En son dilediğiniz kadar sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, pişirin. Kaşar rendesi ile servis yapılabilir. Tarif anneme aittir. Buradan kendisine teşekkür ederim. Afiyet olsun:)

Fesleğen Soslu Tortellini:



Ve işte karşınızda bizim meşhur tortellinimiz. Biliyorum birçok yemek blogunda olduğu gibi bir tarif değil. Ama çok pratik ve de çok lezzetli. Tortellini'yi ilk defa Appetito (http://www.appetito.net) da yemiştik. Sonra evde yapmaya başladık...

1 paket tortellini (ben Barilla tercih ediyorum)
Yarım paket krema
2-3 tatlı kaşığı fesleğen veya napoliten sos (soslar da Barilla'ya ait)
2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı: Tortelliniyi paketin üstündeki tarife göre 11-12 dak haşlıyorsunuz. Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Sosu hemen yapabilecek durumdaysanız; makarnayı soğuk sudan geçirmeyin. Gerçek İtalyan makarnası böyle yapılırmış. Sosu hazırlarken, önce yağı ve fesleğen sosumuzu biraz kavuralım. Sonrasında da kremayı ekleyelim. Hafif kaynamaya başlayınca makarnamızı ilave edelim. 5 dak pişirmemiz yeterli. Afiyet olsun:)

4 yorum:

Yasemin dedi ki...

selam sebla, menu nefis gorunuyor. benim en favori corbam ve makarnam aslinda :) ve ilk yardim menumde bulunan yemekler.. ellerine saglik!!!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Yasemin,

Çok teşekkürler. Zevklerimiz benzer demek ki;) Benim de kurtarıcı yemeklerimdir. Afiyet olsun hepimize:)

Sevgiler.

Sebnem'den dedi ki...

ya ben gittikçe acıkmaya başladım..öğlen yağsız,tuzsuz salata ve bir de yoğurt yedim..açım aç...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şebnem, gördüğüm kadarıyla gayet zayıf bir bayansın. Bir de rejim mi yapıyorsun? Şimdi ben sana sıcacık kaşarlı domates çorbası ve fesleğenli tortellini ikram etsem yemez misin? (Ben de acıktım bu arada:)

Kolay gelsin.