14 Mayıs 2007 Pazartesi

KISIR:)

Yemek tariflerimi geciktirdiğimin farkındayım. Yemek blogu sahibi arkadaşlarım kızmasın lütfen bana:) Bu iş o kadar kolay değil doğrusu. Bu işi layıkıyla yapan herkesi tebrik ederim:) Gelelim tarifimize; geleneksel lezzetlerimizden ama herkesin farklı yaptığı Kısır.




Kısır benim çok sevdiğim tatlardan biridir. Herkes bir kısır tarifi bilir ama benim vereceğim tarif biraz farklı. İçinde nar ekşisi var. Kısıra nasıl bir lezzet veriyor, inanamazsınız. Tarif annemden. Ama laf aramızda herkes benim daha güzel yaptığımı söylüyor;) Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 orta boy kase ince bulgur

  • 2 adet domates rendesi veya 3-4 kaşık domates püresi

  • 2-3 kaşık domates salçası

  • 1 kaşık zeytinyağı

  • 1 adet limon

  • 2-3 kaşık nar ekşisi

  • Karabiber, tuz, nane, kimyon, pul biber

  • 4 adet taze soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • Yarım demet dereotu

Yapılışı: Bulguru yarım saat sıcak suyla ıslatın. Ne cıvık ne de kuru olsun. Önce rende domatesi/domates püresini ekleyin. Sonra domates salçasını ekleyin. İyice bulgura yedirin. Sonra sırayla zeytinyağını, limonu, nar ekşisini ve baharatları ekleyin. En son da ince ince doğradığınız yeşillikleri katın. Yeşillik bol olmalı. Annem hep "Bulgur, yeşillikten görülmemeli!" der. En son tadına bakarak, ekşiliğini ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

8 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sebla'cığım uzun zamandır kısır yemedim. Senin tarif çok lezzetli görünüyor. Ekşi ekşi ne iyi giderdi şimdi. Sevgiler,

Sebnem'den dedi ki...

8 tabak yediğimi bilirim kısırı..o kadar severim.bazıları kısıra domates ve salatalık koyar.bence bunlar kısırı sulandıran şeyler...en güzeli salça..marul koyanlarda var..ama ben de maydonoz ve dereotu koyarım...taze fesleğen de...kesin fesleğeni dene..hoş bir tat veriyor..akşam yapsam mı acaba?

Sebnem'den dedi ki...

8 tabak yediğimi bilirim..çok severim bende...içine domates,salatalık,marul koyanlar var..bence bunlar sulandırıyor kısırı..bende sadece salça hatta çok azda biber salçası..dereotu maydonoz ve taze fesleğen koyarım..fesleğen hoş bir tat veriyor.dene derim...akşam yapsam mı acaba?canım çektı yıne

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burçin Hanım teşekkür ederim.Denemenizi tavsiye ederimm. Çok yoğunum derseniz; bana beklerim:)

Sevgiler.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Şebnem, ben de çok severim kısırı.Demek sen de benzer şekilde yapıyorsun. Ben de içine domates, salatalık ve marul konulmasından hoşlanmıyorum. Fesleğeni hç düşünmemiştim. Ama güzel olur herhalde. Teşekkürler:) Bir gün kısır günü yapalım;)

Adsız dedi ki...

men de gelebilir miyim şize kışır yemeye? Banuş

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Keşke gelebilsen Banuş:)

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Sebla
geçte olsa Türk Gecesine bu tarifinle katıldığın için teşekkürler etmek istedim :)
Ellerine saglik
Sevgilerle