21 Kasım 2008 Cuma

(:Pozitif Düşünce:)

Bu sabah birden bir karamsarlık çöktü bana. Ekonomik kriz korkutmaya başladı beni. Etrafıma bakıyorum; çok büyük firmalar bile sıkıntıda. Elemanlar işten çıkarılıyor, ücretsiz izin veriliyor, maaşlar alınamıyor. En bariz örnekse sokaktaki değişim: Dün hem Kanyon hem de Metrocity' e gittik kuzumla. Mango'nun Kanyon'daki mağazasında özel alışveriş gecesi vardı, ona katıldık. Ayrıca anlatacağım. Kanyon Metrocity' e göre biraz daha kalabalıktı ama yine de alışık olduğumuz insan sayısı yoktu iki alışverişmerkezinde de. Özellikle Metrocity'i hiç böyle boş görmemiştim. Mağazalarda ve yemek katında tek tük insanlar vardı. Daha önceleri Avrupa yakasında çalıştığım için kuzumla iş çıkışı sık sık Metrocity' e giderdik. Hep kalabalık olurdu. Starbucks'da oturacak yer bulamazdık. Bu bir tesadüf müydü yoksa gerçekten insanlar alışverişe çıkmıyor mu kestiremiyorum. Ne adım atarsam atayım; krizi düşünüyorum ister istemez! Televizyondaki aç, evsiz insanları izledikçe de şükrediyorum bir kez daha halime!...
Ben bu ruh haliyle cebelleşirken can dostum pozitif düşüncenin önemini bir kere daha hatırlattı bana! "Olumsuzları at kafandan, olumluları çağır!" "Evren bilmiyor ki olumlu-olumsuz nedir?" "Bir şeyi 40 kere söylersen olur!" Boşuna dememişler, değil mi? Olumsuz düşünceleri kurup kurup en sonunda olmasına sebep oluyoruz! Hayallerimize ulaşmak için önce onları beynimizde imgelemeli ve olacağına inanmalıyız! Nasıl olsa olmayacak! diye birşey yok.
Hepinize mutlu haftasonları! Hava soğuyor, karla karışık yağmur geliyor! Haberiniz olsun;)

5 yorum:

SMİLENA dedi ki...

bende pozitif düşünceye inananlardanım.yani ne ekersek onu biçiyoruz..
iyi hafta sonu..

Haydins dedi ki...

Gonderdim ben kari sizin oralara :)

Kriz diye bir gercek var ortada devlet buyukleri teget gecti filan desede tam 12'den vurdu bence..Ben insaat sektorundeyim bir suru buyuk proje durduruldu, elemanlar isten cikarildi..Izne gidenlere sen biraz daha izin yap ama ucretsiz denildi..Ortalik kotu.

Amaaaa sen olumlu dusun tabi okuma benim yazdikalrimi :)

LoLa dedi ki...

mango anılarını bekliyorum ben :))

admin dedi ki...

pozitif olmakta fayda var..
geçen hafta bizim şirketten 500kişi çıkardılar misal..

insanın morali çok bozuluyor ama yapacak birşey yok :((

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok doğru Smilena!

Kar İstanbul'a gelmedi Serpilcim:) Evet ne kadar yadsınsa da işten çıkarılmalar gitgide hızlanıyor...

En kısa zamanda Lolacım:)

Evet Iraz! Şu aşamada yapacak birşey yok sanırım! Bazen devlet memuru olmak en iyisi diyorum!...