5 Aralık 2007 Çarşamba

Sosa ve Filmler...

Geçen cuma akşamı Kanyon-Sosa'daydık. İlk gidişimdi. Ortam güzel, yemekler lezzetli, fiyatlar da normalin biraz üstünde diyebiliriz. Gazetede okuduğuma göre Sosa en hafif menüye sahip yerler arasında 4. sıradaymış ve müdavimleri arasında ünlüler de varmış. Menüsünde makarnalar-salatalar-et yemekleri ve tatlılar vardı. Tahıllı salatası meşhurmuş mesela.
Ben üç peynirli pesto soslu makarna yemeyi tercih ettim. Gayet lezzetli ve doyurucuydu. Kendi yaptıkları ekmekler de çok lezzetliydi. Herkes löp löp ekmekleri zeytinyağına banarken, ben tadına bakmayı tercih ettim:) Et ve balık tercih eden arkadaşlar da oldu. Onların tabakları da nefis görünüyordu doğrusu.
Yemek sonrası klasik fal bakma muhabbetini gerçekleştirdik. "İyi olanlar, çıksın!" dedik. (Gözü olanların da gözü:)))

Geçen hafta evde dvd keyfinde 2 film vardı: Yaşamın Kıyısında ve Günbatımı. İkisini de çok beğendiğimi söyleyemem. Özellikle Günbatımı vasat bir film bence. İzlenmeye değer olmadığını söyleyebilirim. Ölmek üzere olan bir kadının gençliğinde yaşadığı, pişmanlık ve özlem duyduğu olayların anlatımı. Aslında geçmiş ve bugün arasında gidip gelen sahnelerle dolu bir film çok daha güzel olabilirdi. Ama bir şeyler eksik kalmış sanki. Yaşamın Kıyısında filmini galiba kafamda çok büyütmüşüm. Beklediğim kadar güzel çıkmadı. Nedense tam adapte olamadım filme. Ama güzeldi yine de. Nurgül Yeşilçay!ın performansı çok iyiydi. Hele müzikler: Kazım Koyuncu. Kesinlikle çok güzeldi. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim; nedense Almanya ile ilgili herhangibir film izlediğimde bende hep soğuk ve kasvetli bir izlenim bırakıyor. Gidince bunun ne kadar doğru olup, olmadığını göreceğiz...

11 yorum:

kakaolusevgi dedi ki...

Giitğiniz yer çok hoşa benziyo,arkadaşlarım da kanyonu anlata anlata bitiremiyolar,bize daha kısmet olmadı bakalım.Belki bir gün.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, yemek çok hoş gözüküyor doğrusu. Afiyet olsun.Gittiğin ortam hoş bir yere benziyor.
Filmlere gelince henüz izlemedim ama izlemeyi düşünüyorum.Dediğin gibi Almanya filmleri biraz soğuk oluyor bilmem niye.Öpüyorum canım

Ozgur Gercek dedi ki...

Sosa'nın hastasıyım ben :) Etiler Hillside'dan beri takip ederim nereye gitseler, benim favorğm hep salatalar, gerçi tavuklu sandviçini de çok seviyorum :) bak canım istedi şimdi, bi dahakine haber ver beraber gidelim :)

Adsız dedi ki...

Ay şekerim ya kanyondan üşüyorum be ben hep sen benim yerimede gezmişsin mis :)

anemon dedi ki...

afiyet olsun diyelim daha gitmedim en kısa zamanda istanbul gezmin arasına sığdırıcam
yasamın kıyısnda filmini bende gözümde cok büyütmüşüm beğenmedim hiç dedğin doğru soğuk geliyor zaten insanlrıda soğuk bence yengem hariç:))

Mutluveumutlu dedi ki...

Kahve falı bakarken söylediğiniz söz çok hoşuma gitti. "iyi olanlar çıksın, gözü olanların gözü" :)

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Yaşamın Kıyısında filmini araya araya canım çıkmıştı daha izlemedim ama okuduğum yorumlar pek iç açıcı gelmedi.Bendemi büyüttüm gözümde ne?

Berrin dedi ki...

ıkı gece once buyuk umutla kurulup evenıng (günbatımı)ı ızledım ve hayal kırıklıgına ugradım bende..gercekten cok yavandı.hatta bosa vakıt kaybı dıyebılırım..

Adsız dedi ki...

SOSA mııı , ıııııyyyk !!!! iğrenç bir yer.KANYONDA SOSA gibi iğrenç ve pis bir restaurant görmedim daha.böyle güzel bir alışveriş merkezinde bu kadar iğrenç bir salatacı olurmu.bir de yediğinin pis olması yanında doymuyorsunda.
birde şunu yazmadan geçemiyeceğim.
burayı okuyan arkadaşlara derim ki siz siz olun ASLA VE ASLA KANYONDAKİ SOSA nın yanından bile geçmeyin.yemeğimizdeki tavuk bayat çok pis kokuyor dediğimizde , cevap olarak ne dediler biliyormusunuz.yok canıııım mis gibi size öyle gelmiş demezlermi.tuttum tabağı o iğrenç bayan şeflerinlerinden biri olan zayıf ve çirkin mi çirkin sıskamı sıska olan ının ayaklarının dibine ters çevirip döküverdim salatayı.bir de buna mukabil demez miki sizin ağzınızın tadı yok ...terbiyesiz insan bunlar ne olacak.birde oraya bunları şef yapmışlar.komi bile olamaz bunlar komi.

Adsız dedi ki...

sevgi arkadaşlar bende kanyon sosa daki yemeklerle işkule sosa yemekleri aynı lezzeti vememekte hatta kanyon sosa dakii yemekler daha böyle sankii bayat gibi ama işkule sosa benim en buyuk tercigim güler yüzlü personeliyle ve yemek lezzetiylee dee işkule sosa bence

Adsız dedi ki...

sosa hizmetınde sızlere gonulle hızmet yapmakta olan ben bız var oldukca sızler saglıklı besınlerle saglıgınızı koruyarak bızlerın mıafırlerı olcaksınız..... bızler yıyemıycegım seylerı asla mısafırlerımıze sunmayız ve bızım gonul rahatlıgıyla yedıgımız gıdalarımız sızlerın damagınızda kalan tatlar......