9 Temmuz 2009 Perşembe

Hellimli Fırın Mücver

Dün Yemek.Name'nin Temmuz sayısını okurken bu tarife rastladım. Tam yaz akşamları için hafif bir tarif. Eve gider gitmez yaptım. Yanına da peynirli çoban salata. Değmeyin keyfimize:)

Malzemeler:
3 adet havuç

3 adet kabak

250. gr. hellim peyniri

Yarım su bardağı un

2 adet yumurta (Ben 1 adet kullandım.)

Yapılışı: Kabakları, havuçları ve hellim peynirini rendeleyin. Sonra bu karışıma unu ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. İyice yağladığınız küçük kare borcama karışımı dökün. Üstüne de biraz hellim rendeleyin. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Sağlık versin!

11 yorum:

LoLa dedi ki...

eline sağlık cnm ben hellimli ne olsa yerim eminim bu da harika olmuştur :)

Adsız dedi ki...

bu aksam deniyorum
kalorisi az gibi geldi bana

SMİLENA dedi ki...

bende yapıyorum böyle ama peynirsiz.peynirle süper olmuştur.hem de hellim .bayılırım.
eline sağlık canım ve afiyet olsun.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Sağol Fatoşcum:) Güzel gerçekten:)

Aynen öyle! Hafif bir yemek:)

Peynirle de dene bence Semra;) Teşekkürler:)

Stil Direktoru dedi ki...

Vay anasını bak hellimi sadece tavada salata vsde yapıyordum işte buna Ömi bayılacak. Sağol canım.

beyaz mendil dedi ki...

Harika görünüyor,ellerine sağlık hayatım.

SOFRAM dedi ki...

Sebla'cığım çok güzel görünüyor mücverin, hem de hafif ve sağlıklı olmuş böylesi,hellim de güzel bir lezzet vermiştir, ellerine sağlık canım, sevgilerimle öpüyorum...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

banada,
afiyetler olsun canım demek düşer :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Afiyet olsun şimdiden Stileditörü:)

Çok teşekkürler Beyaz mendil:)

Aynen öyle oldu Fatma Hanım:) Sağolun:)

Teşekkürler Nunu:)))

Elifinelizi dedi ki...

teşekkürler canım deneyince söylerim :) acaba patates koysak , yada hem havuç , hem patates hmmmm ellerine sağlık

sesiber dedi ki...

Ayça'dan buraya geldim. İyi ki gelmişim. Mücvere bayılırız, kızartmaktansa böylesi daha iyi. İlk fırsatta deneyeceğim.
Teşekkürler